Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 22:05

Φάκελος για φυλακές στην περιοχή του Δωρίου παρέδωσε ο Φ. Μπάμης στον Κων. Μαργέλη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Φάκελος για φυλακές στην περιοχή του Δωρίου παρέδωσε ο Φ. Μπάμης στον Κων. Μαργέλη

Το φάκελο της πρότασης του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας για την ίδρυση φυλακών στην Κινέτα Αμφιθέας, κοντά στο Δώριο, παρέδωσε χθες ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη. Ο φάκελος του Δήμου Οιχαλίας θα παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με αυτόν του Δήμου Καλαμάτας το αργότερο μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα. Ο Φίλιππος Μπάμης στην κοινή συνέντευξη που ακολούθησε επικεντρώθηκε στα οφέλη που, όπως είπε, προσφέρονται σε ένα φτωχό δήμο όπως ο Δήμος Οιχαλίας από την ίδρυση των φυλακών. Εστίασε ιδιαίτερα στο ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Οπως είπε, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, στις φυλακές θα απασχολούνται πλέον των 200 δημοτών. Επίσης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης θέσης τονίζοντας ότι η τοποθεσία συνδέεται με τα αστικά κέντρα της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας καθώς και με την Αθήνα με δύο οδικούς άξονες: Την Ολυμπία Οδό και την νέα εθνική οδό Αθήνα - Καλαμάτα διευκολύνοντας έτσι τις μετακινήσεις κρατουμένων αλλά και των συγγενών τους. Υπενθύμισε δε ότι πριν περίπου 5 χρόνια ο τ. Δήμος Δωρίου είχε αποφασίσει θετικά για το ίδιο θέμα, ενώ τόσο οι φορείς όσο και οι σύλλογοι της περιοχής είχαν ταχθεί υπέρ της ίδρυσης φυλακών στην εν λόγω τοποθεσία.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κ. Μαργέλης αφού ευχαρίστησε το Φ. Μπάμη και το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας για την ομόφωνη απόφαση να δεχτούν την ίδρυση φυλακών στην περιοχή τους, σημείωσε ότι η επιλεγείσα θέση πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις που έχει θέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης και η εταιρεία "Θέμις Κατασκευαστική". Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν βλέπει τις φυλακές σαν μοχλό ανάπτυξης για τη Μεσσηνία αλλά σαν μια οικονομική ανακούφιση, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αφού θα δημιουργήσει στο νομό νέες θέσεις εργασίας.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου τόνισε πως οι φυλακές θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε στη Μεσσηνία -ασχέτως περιοχής- γιατί έτσι θα ενδυναμωθεί το Εφετείο Καλαμάτας. Επανέλαβε δε ότι η Τρίπολη και η Μεγαλόπολη υπάγονται στο Εφετείο Ναυπλίου και εξυπηρετούνται από δύο σωφρονιστικά καταστήματα.

Σχόλια  

0 # spyro 23-08-2011 19:53
Ο Δήμαρχος Οιχαλίας είναι πολιτικό πρόσωπο,αιρετό, που διεκδίκησε και έλαβε την διοίκηση του δήμου,μέσω δημοτικών εκλογών.

Με την υποβολή όμως φακέλλου απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου που ηγείται,σε έναν απλό πολίτη,πρόεδρο μίας επαγγελματικής ομάδας - δικηγορικού συλλόγου - υποβιβάζει εαυτόν σε κατώτερο του ιδιώτη προέδρου,απαξιώ νει δε και καθαιρεί ! εαυτόν από τον πολιτικό θώκο,ενώ συγχρόνως προσβάλλει τον Δήμο του οποίου ηγείται.

Όφειλε,κατ' ελάχιστον,να υποβάλλει τον φάκελλο,είτε στην περιφέρεια Πελοποννήσου για περαιτέρω προώθηση,είτε απ' ευθείας στο Υπ. Δικαιοσύνης,αν πράγματι έχει το νεύρο να διεκδικήσει τις φυλακές,ως ευεργέτημα (! ?),για τους δημότες του.

Κατά τα λοιπά,εξακολουθ εί να παραπληροφορεί του δημότες του,προκειμένου να εγγράψει και αυτός το όνομά του στο εγχείρημα (κάποιων μειοψηφικών κύκλων) της ιδρύσεως φυλακών,μάλιστα δε, στην περιφέρεια του δήμου του,ενώ φαίνεται να αδιαφορεί και να προσπερνά τις αυξανόμενες αντιδράσεις του κόσμου - ο οποίος εν τω μεταξύ βρίσκει τον χρόνο και την πληροφόριση για να ζυγίσει το ζήτημα κατά τις διάφορες πτυχές του - για το ενδεχόμενο ίδρυσης φυλακών στον νομό,
επικαλούμενος διάφορα,τα οποία ούτε στην πραγματικότητα ανταποκρίνονται ,ούτε αξία έχουν,ως παροχημένα.

Έτσι,πρώτος αυτός,επισήμως, απαξιώνει τον θεσμό του δημάρχου.

Από την άλλη,ο πρόεδρος των δικηγόρων Καλαμάτας,λειτο υργεί,περιχαρής ,ώς διάμεσος ή ταχυδρόμος του φακέλλου της Οιχαλίας,προς το Υπ. Δικαιοσύνης,
υποβιβάζοντας με την σειρά του εαυτόν (σε ταχυδρόμο),εκτι μώντας την κίνηση,του δημάρχου Οιχαλίας,ως ενίσχυση και ευκαιρία του ''παμμεσσηνιακο ύ'' εγχειρήματός του για να φέρει φυλακές στον τόπο,ενώ συγρόνως εμφανίζεται να αποποιείται παλαιότερους (πρόσφατους) δημόσιους ! ισχυρισμούς του,ότι οι φυλακές συνιστούν αναπτυξιακό εργαλείο και επιχειρεί να εμφανίσει εαυτόν ως ότι κόπτεται πλέον,
υλοποιόντας στροφή 180 μοιρών,για την οικονομική ανακούφιση της τοπικής κοινωνίας,μέσω της ... ίδρυσης των φυλακών (κατά το ''ο σκοπός αγιάζει τα μέσα'' ως φαίνεται).

Τί άλλο,άραγε,θα δούμε ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER