Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 22:05

Φάκελος για φυλακές στην περιοχή του Δωρίου παρέδωσε ο Φ. Μπάμης στον Κων. Μαργέλη

Γράφτηκε από την

Το φάκελο της πρότασης του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας για την ίδρυση φυλακών στην Κινέτα Αμφιθέας, κοντά στο Δώριο, παρέδωσε χθες ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη. Ο φάκελος του Δήμου Οιχαλίας θα παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με αυτόν του Δήμου Καλαμάτας το αργότερο μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα. Ο Φίλιππος Μπάμης στην κοινή συνέντευξη που ακολούθησε επικεντρώθηκε στα οφέλη που, όπως είπε, προσφέρονται σε ένα φτωχό δήμο όπως ο Δήμος Οιχαλίας από την ίδρυση των φυλακών. Εστίασε ιδιαίτερα στο ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Οπως είπε, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, στις φυλακές θα απασχολούνται πλέον των 200 δημοτών. Επίσης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης θέσης τονίζοντας ότι η τοποθεσία συνδέεται με τα αστικά κέντρα της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας καθώς και με την Αθήνα με δύο οδικούς άξονες: Την Ολυμπία Οδό και την νέα εθνική οδό Αθήνα - Καλαμάτα διευκολύνοντας έτσι τις μετακινήσεις κρατουμένων αλλά και των συγγενών τους. Υπενθύμισε δε ότι πριν περίπου 5 χρόνια ο τ. Δήμος Δωρίου είχε αποφασίσει θετικά για το ίδιο θέμα, ενώ τόσο οι φορείς όσο και οι σύλλογοι της περιοχής είχαν ταχθεί υπέρ της ίδρυσης φυλακών στην εν λόγω τοποθεσία.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κ. Μαργέλης αφού ευχαρίστησε το Φ. Μπάμη και το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας για την ομόφωνη απόφαση να δεχτούν την ίδρυση φυλακών στην περιοχή τους, σημείωσε ότι η επιλεγείσα θέση πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις που έχει θέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης και η εταιρεία "Θέμις Κατασκευαστική". Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν βλέπει τις φυλακές σαν μοχλό ανάπτυξης για τη Μεσσηνία αλλά σαν μια οικονομική ανακούφιση, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αφού θα δημιουργήσει στο νομό νέες θέσεις εργασίας.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου τόνισε πως οι φυλακές θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε στη Μεσσηνία -ασχέτως περιοχής- γιατί έτσι θα ενδυναμωθεί το Εφετείο Καλαμάτας. Επανέλαβε δε ότι η Τρίπολη και η Μεγαλόπολη υπάγονται στο Εφετείο Ναυπλίου και εξυπηρετούνται από δύο σωφρονιστικά καταστήματα.