Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 14:31

Συνάντηση για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Πύλου 

Γράφτηκε από την

Το σοβαρό έλλειμμα στη στελέχωση του ΕΚΑΒ Πύλου με οδηγούς ασθενοφόρων, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Πύλου, συζήτησαν χθες ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος.

Ο τελευταίος, μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας, συζήτησαν με το δήμαρχο «το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με την υποστελέχωση των οδηγών στο Κ.Υ. Πύλου και στο ΕΚΑΒ Πύλου, το οποίο προέκυψε μετά από μετακίνηση υπαλλήλου εντός της καλοκαιρινής περιόδου και της αυξημένης τουριστικής κίνησης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Αυτό -συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση- έχει σαν αποτέλεσμα «να υπάρχουν 19 βάρδιες κενές το μήνα και παρά τα έγγραφα τα οποία έχουν αποσταλεί εδώ και μέρες, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Ο Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε σχετικά τα εξής: «Για μας στην αυτοδιοίκηση, η Υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και το κράτος οφείλει να κάνει τα πάντα για την άμεση εξασφάλισή του. Ζητάμε λοιπόν από την 6η ΥΠΕ να παρέμβει και να ενισχύσει το κομμάτι που αφορά τους οδηγούς του Κ.Υ. Πύλου και να διορθώσει άμεσα το ατόπημα που έκανε εις βάρος των πολιτών του δήμου μας, καθώς καλούμε και την διοίκηση του ΕΚΑΒ άμεσα να ενισχύσει με προσωπικό το παράρτημα ΕΚΑΒ Πύλου για την έγκαιρη διακομιδή των ασθενών στην περιφέρειά μας, μιας και εκκρεμούν στο ΕΚΑΒ αιτήσεις μεταθέσεων για περιφερειακά ΕΚΑΒ. Το υπουργείο πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα».

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος από την πλευρά του δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ των νοσοκομείων διαφωνούν ρητά στο να αναλαμβάνουν υπάλληλοι του δήμου τις διακομιδές ασθενών», και ζητεί «την άμεση στελέχωση προσωπικού. Το υπουργείο Υγείας πρέπει να πάρει θέση και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί άμεσα λύση».