Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 21:10

Στο ΣτΕ κατά της απόφασης για Κυπαρισσιακό ο Δήμος Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Την ακύρωση στο Συμβούλιο Επικρατείας της υπουργικής απόφασης για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο επιδιώκει ο Δήμος Τριφυλίας.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου με ομόφωνη απόφασή της όρισε το δικηγόρο Αθηνών Αθανάσιο Καβουρίνο να ασκήσει  ενώπιον του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, «αίτηση περί ακυρώσεως της υπουργικής απόφασης με αριθ. οικ. 25794 (ΦΕΚ ∆' 141/24.05.2016) και θέμα: Μέτρα για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών των "GR2330005: Θίνες και παραλιακό δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος. GR2330008: θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο -Κυπαρισσία" και "GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι - Κυπαρισσία)" και της ευρύτερης περιοχής τους».

Σύμφωνα με την απόφαση ο ίδιος δικηγόρος θα παραστεί κατά τη σχετική συζήτηση - δικάσιμο της αιτήσεως αυτής, όταν προσδιορισθεί, καθώς και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο αυτής. Και θα εκπροσωπήσει το Δήμο Τριφυλίας και θα προβεί σε κάθε νόμιμη σχετικώς ενέργεια.

Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, επισημάνθηκε ότι «με την αριθ. 177/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε καταδικάσει την έκδοση της υπουργικής αποφάσεως ως καταστροφική για τον τόπο μας και προσβλητική για τους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας. Είχαμε εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά μας και τη μη συναίνεση στην καταστροφή του τόπου μας, δεσμευόμενοι να προσφύγουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προσβολή της εν λόγω υπουργικής αποφάσεως».