Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 09:14

Θα βάλουν και τουριστικό τρένο στην παραλία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Θα βάλουν και τουριστικό τρένο στην παραλία της Καλαμάτας

Τουριστικό τρένο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην παραλία της Καλαμάτας.

Το Τμήμα Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας εισηγείται θετικά σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την αίτηση της κυκλοφορίας τουριστικού τρένου της Σταυρούλας Μπουρελιά και του Ελευθέριου - Δημήτριου Βεκρή.

Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, η διαδρομή θα είναι κυκλική, συνολικού μήκους περίπου 8.900 μέτρων και θα ακολουθεί τους δρόμους: Αφετηρία Αρτέμιδος και Νικ. Πλαστήρα - Αρτέμιδος - Νέδοντος - Σαλαμίνος - Ψαρών - Αναλήψεως - Τσαμαδού - Ναυαρίνου - ξενοδοχείο "Φιλοξένια" και αναστροφή.

Η υπηρεσία απορρίπτει το αίτημα για 13 συνολικά στάσεις, εκτιμώντας ότι: «Λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων που παρουσιάζει η παραλιακή ζώνη της πόλης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι πολλές στάσεις θα δημιουργήσουν κυκλοφοριακά προβλήματα». Και παρατηρεί πως «για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι 4 στάσεις είναι αρκετές και μπορούν να εξυπηρετήσουν τους περιηγητές. Οι προτεινόμενες στάσεις είναι πλησίον των ξενοδοχείων "Ηλέκτρα", "Φαραί", "Ελίτ" και "Φιλοξένια"».


NEWSLETTER