Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 16:55

Απόφαση για δάνειο 1.220.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Απόφαση για δάνειο 1.220.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας

Την αποδοχή των όρων για τη λήψη δανείου από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 1.220.000 ευρώ, πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αύριο στις 8 το βράδυ.

Το δάνειο αυτό αφορά τη σύνταξη πολεοδομικών μελετών και πράξεων εφαρμογής του δήμου. Νωρίτερα αύριο, στη 1 το μεσημέρι, οι όροι του δανείου αναμένεται να γίνουν αποδεκτοί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Σύμφωνα με παλιότερη εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για: α) Τη σύνταξη πολεοδομικής μελέτης της περιοχής Ανατολικής Παραλίας. Πρόκειται για τη περιοχή που οριοθετείται ανατολικά από το δυτικό όριο της πολεοδομικής μελέτης της Παραλίας Βέργας, δυτικά από τη διαμορφωμένη οδό Κρήτης στο ανατολικό όριο της ιδιοκτησίας Σταυρ. Παπαδόπουλου, νότια από την οδό Ναυαρίνου και βόρεια από την προτεινόμενη από εγκεκριμένο ΓΠΣ επέκταση της οδού Κρήτης (έκταση 410 στρέμματα περίπου). Η περιοχή από το εγκεκριμένο ΓΠΣ προορίζεται για χρήσεις τουρισμού και αναψυχής. β) Την πολεοδόμηση της περιοχής της πρώην δυτικής ΖΕΠ (Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας) και βρίσκεται μεταξύ του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της Δυτικής και Βόρειας Συνοικίας και της περιοχής Πλακωτά (270 στρέμματα περίπου). Σύμφωνα με το ισχύον ΓΠΣ η περιοχή προτείνεται ως περιοχή για μελλοντική πολεοδόμηση». Προϋπολογιζόμενο κόστος μελέτης 270.000 ευρώ. γ) Τη μελέτη πράξης εφαρμογής της περιοχής Παραλίας Βέργας περίπου 1.315 στρέμματα), με προϋπολογιζόμενο κόστος 290.000 ευρώ. Ο δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες επανέγκρισης του σχεδίου πόλης. Ηδη συντάσσονται οι μελέτες των ρεμάτων και οι γεωλογικές μελέτες που απαιτούνται και σύντομα το ρυμοτομικό σχέδιο θα επανεγκριθεί. δ) Τη μελέτη πράξης εφαρμογής της περιοχής Μικρής Μαντίνειας (περίπου 1.125 στρέμματα), με προϋπολογιζόμενο κόστος 250.000 ευρώ. Εχουν ήδη συνταχθεί οι μελέτες των ρεμάτων, έχει κυρωθεί η γεωλογική μελέτη και η μελέτη του ρυμοτομικού σχεδίου βρίσκεται στην αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ.


NEWSLETTER