Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 15:01

Μελέτη για τη διαμόρφωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης 

Γράφτηκε από την

Το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση και αξιοποίηση του κτηρίου του Φιλοσοφικού Κέντρου στο σύνολό του έγινε χθες από το Δήμο Μεσσήνης με την υπογραφή των σχετικών μελετών. Η διαρρύθμιση του Φιλοσοφικού Κέντρου θα αλλάξει όπως και η χρήση του, ώστε να στεγαστεί σε αυτό η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Ωδείο και ο Β' Παιδικός Σταθμός.

Ειδικότερα, χθες, μεταξύ του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη και των αναδόχων μελετητών Ιωάννη Δημέα ηλεκτρολόγου μηχανικού, Χριστόδουλου Μακρή αρχιτέκτονα και Παναγιώτη Μουντανέα πολιτικού μηχανικού, υπεγράφησαν οι αντίστοιχες συμβάσεις για την εκπόνηση των εξής μελετών: 1. ενεργειακής απόδοσης εγκαταστάσεων, 2. ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, 3. αρχιτεκτονικής μελέτης, 4. ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης (διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου), 5. στατικής μελέτης.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, «η προθεσμία εκπόνησης των ως άνω μελετών ανέρχεται σε δύο μήνες και αφορούν στο κτήριο του Φιλοσοφικού Κέντρου, προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει στην εκτέλεση του σπουδαίου έργου διαμόρφωσης και αξιοποίησης του κτηρίου στο σύνολό του».