Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 15:46

Φορτώνουν τη Ναυαρίνου με τρενάκι 20 μέτρων 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Φορτώνουν τη Ναυαρίνου με τρενάκι 20 μέτρων 

Θετικά εισηγείται η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, για την κυκλοφορία τουριστικού τρένου στη Ναυαρίνου, αγνοώντας τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που θα προκαλέσει το καλοκαίρι, τις ώρες αιχμής και όχι μόνο. 

Ενστάσεις για τη λειτουργία του τουριστικού τρένου που θα έχει μήκος 20 μέτρα και ταχύτητα μέχρι 25 χιλιόμετρα, εξέφρασε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος.

«Σε αυτή τη Ναυαρίνου με τα κυκλοφοριακά προβλήματα, τα ατυχήματα, τον ποδηλατόδρομο και τους σερβιτόρους, το τρένο θα δυσχεραίνει τον ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό φόρτο», παρατήρησε ο Μ. Αντωνόπουλος και σημείωσε: «Στο Ναύπλιο δεν κινείται σε δρόμο με μεγάλη κίνηση. Θα δημιουργήσει πιο πολλά προβλήματα από τα οφέλη που θα έχει».

Ο εισηγητής - σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Δημόπουλος, τοποθετούμενος υπέρ του τρένου στη Ναυαρίνου, είπε ότι «μόνο καλό θα κάνει στην πόλη. Είναι event για τουριστική ανάπτυξη» κι έθεσε το δίλημμα: «Θέλουμε ή δεν θέλουμε μια πόλη που χαρακτηρίζεται τουριστική; Θέλουμε να διώξουμε τους τουρίστες ή να τους φέρουμε για έναν ακόμα λόγο;».

Το Τμήμα Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας εισηγήθηκε θετικά για το τουριστικό τρένο, αλλά απέρριψε το αίτημα για 13 συνολικά στάσεις και καθορίζει 4 πλησίον των ξενοδοχείων "Ηλέκτρα", "Φαραί", "Ελίτ" και "Φιλοξένια".

Η αίτηση της κυκλοφορίας τουριστικού τρένου είναι της Σταυρούλας Μπουρελιά και του Ελευθέριου - Δημήτριου Βεκρή, η διαδρομή θα είναι κυκλική, συνολικού μήκους περίπου 8.900 μέτρων και θα ακολουθεί τους δρόμους: Αφετηρία Αρτέμιδος και Νικ. Πλαστήρα - Αρτέμιδος - Νέδοντος - Σαλαμίνος - Ψαρών - Αναλήψεως - Τσαμαδού - Ναυαρίνου - ξενοδοχείο "Φιλοξένια" και αναστροφή.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER