Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 18:28

Αρνητικός στην επέκταση των ορίων περιοχής Natura 2000 ο Δήμος Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Αρνητικός στην επέκταση των ορίων περιοχής Natura 2000 ο Δήμος Πύλου - Νέστορος

Αρνητική άποψη - εισήγηση για την προτεινόμενη επέκταση των ορίων περιοχής Natura 2000 για το Δήμο Πύλου - Νέστορος, εκφράζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου. Η απόφαση αυτή θα αποσταλεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στα πλαίσια της διαβούλευσης.

Στη μελέτη του υπουργείου με την οποία προτείνονται 100 νέες περιοχές Natura 2000, η πρόταση για το Δήμο Πύλου - Νέστορος προβλέπει να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο οι περιοχές: παραλία Ρωμανού, παραλία Ζάγκα - Μεμί και η θαλάσσια περιοχή της Μεθώνης.

Στην ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή αναφέρει ότι «το ήδη υφιστάμενο Δίκτυο Natura καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες για την προστασία των θαλάσσιων ειδών. Η πρόταση για επέκταση του καθεστώτος Natura 2000 θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το δήμο μας. Τέτοιες περιοχές ήδη υπάρχουν στην Περιφέρειά μας, και η ένταξη νέων, καθώς και η επέκταση των υφιστάμενων θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις και προβλήματα στην τουριστική ανάπτυξη και στις δραστηριότητες στην περιοχή μας. Δραστηριότητες όπως η αλιεία ή ο τουρισμός, πραγματοποιούνται εντός των ορίων του δήμου μας και μάλιστα στο μέτρο που δεν θίγουν τις ανάγκες διατήρησης της φύσης και της προστασίας των προστατευόμενων ειδών. Επειδή στο Δήμο μας με το ΣΧΟΟΑΠ Κορώνης και το υπό δημιουργία ΣΧΟΟΑΠ Μεθώνης υπάρχουν ήδη περιορισμοί και δεσμεύσεις ως προς τις χρήσεις γης και την πολεοδόμηση περαιτέρω περιοριστικά μέτρα μόνο προβλήματα θα επιφέρουν».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER