Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 12:34

Ελεγχοι από τη ΔΕΥΑΜ για τη χρήση νερού 

Γράφτηκε από την
Ελεγχοι από τη ΔΕΥΑΜ για τη χρήση νερού 

Ελέγχους ξεκινά η ΔΕΥΑΜ για τη χρήση του νερού σε περιοχές του Δήμου Μεσσήνης, μετά από προβλήματα που προέκυψαν από αλόγιστη χρήση στις Δημοτικές Ενότητες Αίπειας και Πεταλιδίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τη ΔΕΥΑ Μεσσήνης, μετά από προβλήματα λειψυδρίας που εκδηλώθηκαν σε Λογγά, Χράνους  και Νέα Κορώνη, αλλά και σε χωριά της Δ.Ε. Πεταλιδίου, συγκλήθηκε σύσκεψη στο πρώην δημαρχιακό κατάστημα Αίπειας, στην οποία -μεταξύ άλλων- τονίστηκε η δημοτική επιχείρηση παρέχει νερό μόνο για ύδρευση.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Εκ νέου έλεγχος για παράνομες συνδέσεις, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό  ύδρευσης της ΔΕΥΑΜ, η κλοπή νερού τιμωρείται με πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενέχει δε και ποινικές κυρώσεις.

β) Ελεγχος και άμεση αντικατάσταση τυχόν χαλασμένων υδρομετρητών

γ) Τμηματικές τρίωρες διακοπές ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εξετάστηκαν και   λύσεις ενίσχυσης του υδατικού ισοζυγίου της  περιοχής (ανόρυξη νέων γεωτρήσεων, αγορά ιδιωτικών γεωτρήσεων κ.α.).

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΔΕΥΑΜ καλεί τους κατοίκους ολόκληρου του δήμου «να μην προβαίνουν σε άσκοπη χρήση νερού, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής και να γίνεται αποφυγή  υδροβόρων δραστηριοτήτων. Σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν ληφθούν σοβαρά υπόψη, η ΔΕΥΑΜ θα εξετάσει και άλλα μέτρα, όπως την θέσπιση μέγιστου ορίου κατανάλωσης, τη  σφράγιση παροχών».

Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Κώστας Μπουρίκας, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Ξαρχάκος και Σπύρος Κρασακόπουλος, ο εντεταλμένος της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας Ηλίας Πετρόπουλος και οι προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Αίπειας και Πεταλιδίου.


NEWSLETTER