Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 16:22

Να προχωρήσει άμεσα η εξυγίανση στα Λιμενικά της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να προχωρήσει άμεσα η εξυγίανση στα Λιμενικά της Μεσσήνης

Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η εξυγίανση της χωματερής στα Λιμενικά για την οποία υπάρχει πίστωση, όπως και να δρομολογηθεί η προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών από τον Δήμο Μεσσήνης, επισήμανε -σε δηλώσεις του, χθες το μεσημέρι- ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας ως «ιστορική» την απόφαση του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου με την οποία υιοθετήθηκε ο νέος ΠΕΣΔΑ, επανέλαβε τη διαφωνία του για προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών στα Λιμενικά και εγκάλεσε τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει κινηθεί για λύσεις στο συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα.

«Ιστορική» χαρακτήρισε την απόφαση του ΦοΔΣΑ και ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, μιλώντας στη συνέχεια, διαψεύδοντας ωστόσο τον τ. δήμαρχο ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί στο θέμα της προσωρινής διαχείρισης:

«Ο δήμος μας κινείται ταχύτατα για την εξεύρεση λύσης ως προς την προσωρινή διαχείριση, ενώ εξετάζεται και η συνεργασία μας με τον όμορο Δήμο Οιχαλίας» σημείωσε.

Αναφερόμενος, τέλος, στα Λιμενικά, ο αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή από το 1968 δεν περιποιεί τιμή για καμία δημοτική αρχή, ωστόσο επισήμανε ότι η εξυγίανση του συγκεκριμένου χώρου -στο «φιλέτο» του Μεσσηνιακού Κόλπου- δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζεται και σε ΧΑΔΑ οι οποίοι βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Εχουμε ετοιμάσει προτάσεις για τον τρόπο που πρέπει να εφαρμοστεί στην περίπτωση των Λιμενικών, έτσι ώστε ο χώρος να εξυγιανθεί και να αποκατασταθεί πραγματικά» σημείωσε ο Ν. Ξαρχάκος.

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER