Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 15:40

Αποχαιρετισμός στον αδικοχαμένο Διοικητή Π.Υ. Γυθείου Κ. Καστρή από το Δ.Σ. Ανατολικής Μάνης

Γράφτηκε από την
Αποχαιρετισμός στον αδικοχαμένο Διοικητή Π.Υ. Γυθείου Κ. Καστρή από το Δ.Σ. Ανατολικής Μάνης



Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου Κώστα Καστρή, ο οποίος  έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά στο Βαθύ, τηρήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ανατολικής Μάνης.
Ο Δήμαρχος και οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων αναφέρθηκαν με συγκινητικά λόγια στην προσωπικότητα και την αυτοθυσία του γενναίου άνδρα.
Αποφασίστηκε, δε, ομόφωνα, να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος, να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην κηδεία στα Ανώγεια της Σπάρτης, να κατατεθεί στεφάνι και να παραστεί η Δημοτική Φιλαρμονική στην κηδεία.
Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος,  αποχαιρετώντας τον Κωνσταντίνο Καστρή στην εξόδιο ακολουθία τόνισε:
«Νιώθω πραγματικά αδύναμος να αποτυπώσω με λόγια τον πόνο, τη θλίψη και την οδύνη για το χαμό του Κώστα Καστρή του ηρωικού παλληκαριού που κηδεύουμε σήμερα και ο οποίος έχασε τη ζωή του αψηφώντας τον κίνδυνο, παραμένοντας πιστός στο καθήκον του και στον όρκο του να προστατεύει τη ζωή των συμπολιτών του.
Τα λόγια συμπαράστασης και οδύνης δεν είναι δυνατόν να αναπληρώσουν το κενό που αφήνει η απουσία του ήρωα Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, για τη μητέρα του, τη σύζυγό του, την οικογένεια του, αλλά και τους συνεργάτες του.
Το τίμημα για τον τόπο μας είναι βαρύ.
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, όπου 6 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους και ένας πυροσβέστης, έχασαν τη ζωή τους, για μια ακόμα φορά  κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στην θυσία, στον αλτρουισμό,  στη γενναιότητα, στην αυταπάρνηση και στο υπέρτατο καθήκον.

Αγαπημένε μας Κώστα,

Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια σου και θα πράξουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό για να απαλύνουμε, τον βαρύτατο πόνο της απώλειας και της απουσίας σου.
Μακάρι να είσαι ο τελευταίος που χάνει τη ζωή του υπερασπιζόμενος  το συμφέρον των συνανθρώπων του.
Η θυσία σου μας παραδίδει την κληρονομιά σου, που δεν είναι άλλη από το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης.
Θα είσαι φωτεινό παράδειγμα στους συναδέλφους σου, στο πυροσβεστικό σώμα, και είμαι βέβαιος ότι η ζωή, το έργο και η προσφορά σου θα αποτελέσουν για όλους καθοδηγητικό φάρο που θα τους φωτίζει στην επιτέλεση του καθήκοντος τους.
Αιωνία σου η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.»


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ανατολικής Μάνης


NEWSLETTER