Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 17:41

Επίσκεψη Σταφανόπουλου στο Δήμο Καλαμάτας: "Ο άνθρωπος θα δώσει διέξοδο στην κρίση"

Γράφτηκε από την

Επίσκεψη Σταφανόπουλου στο Δήμο Καλαμάτας: "Ο άνθρωπος θα δώσει διέξοδο στην κρίση" 

«Η Καλαμάτα είναι η πιο όμορφη πόλη που εγώ ξέρω», τόνισε ο Καλαματιανός Γιώργος Στεφανόπουλος, διαπρεπής Ελληνας επιστήμονας, καθηγητής Χημικής Μηχανικής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT) των ΗΠΑ.

Σε συνάντησή του προχθές στο Δημαρχείο, με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ο Γ. Στεφανόπουλος δήλωσε βαθιά συγκινημένος, γιατί βλέπει την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε «να έχει αλλάξει τόσο πολύ προς το καλύτερο». Κι και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του δήμου, για να βοηθήσει την πόλη, στο επίπεδο που μπορεί, σχετικά με τις νέες προοπτικές που ανοίγονται.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση, στάθηκε στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη διαφοροποιημένη ανταγωνιστικότητα, στην καινοτομία στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό και τα πολιτιστικά. «Βασικός μοχλός είναι ο άνθρωπος, ο καινούργιου τύπου άνθρωπος με τις νέες ιδέες. Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι γι’ αυτές τις θέσεις. Η δημιουργία αυτών των ανθρώπων θα δώσει τη λύση».

Πρόσφατα, ο Γ. Στεφανόπουλος βραβεύτηκε με το βραβείο Demokritos Scientific Excellence and Innovation Award, από το Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος". Το βραβείο του απένειμε ο, συμμαθητής του στο σχολείο, Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο αδερφός του Γρηγόρης Στεφανόπουλος είναι επίσης διακεκριμένος καθηγητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο.