Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 16:45

Νέες διαβεβαιώσεις για καθαρότητα θάλασσας

Γράφτηκε από τον
Νέες διαβεβαιώσεις για καθαρότητα θάλασσας

Οι θάλασσες της Καλαμάτας είναι πεντακάθαρες και δεν πρέπει να φοβάται κανείς να κάνει το μπάνιό του σε αυτές, διαβεβαίωσαν χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Καμβυσίδης. 

Οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε από τις δημοσιεύσεις για έρευνα του ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών), η οποία έβγαζε ακατάλληλες 3 παραλίες του Δήμου Καλαμάτας και μία του Δήμου Μεσσήνης.

«Πάνω απ’ όλα βάζουμε την υγεία των ανθρώπων μας», επεσήμανε ο κ. Νίκας και απέδωσε τα στοιχεία περί ακαταλληλότητας παραλιών στις αντιπαραθέσεις για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Παρατήρησε πως η Καλαμάτα είναι μοναδική πόλη, έχει βιολογικό από το 1985 και ουδέποτε στους ελέγχους (από ΔΕΥΑΚ - υπουργείο Περιβάλλοντος και διαπιστευμένο εργαστήριο) έχουν ξεπεραστεί τα όρια. 

Ο κ. Καμβυσίδης ανέφερε ότι τα στοιχεία περί ακαταλληλότητας δεν ήταν εσκεμμένα, αλλά οφείλονται στη διαδικασία συλλογής και μεταφοράς των δειγμάτων, που δεν έγινε με τον τρόπο που πρέπει.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της τελευταίας, έκτακτης δειγματοληψίας στις 21 Ιουλίου που βεβαίωσε ότι τα νερά της θάλασσας από τον αγωγό του βιολογικού στα καρτ έως τη Μικρή Μαντίνεια, σε 9 συνολικά σημεία, είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Γ.Σ.


NEWSLETTER