Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 17:53

Διαγωνισμός για προσωρινή διαχείριση στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την

Την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης για το διεθνή διαγωνισμό προσωρινής διαχείρισης σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα, που θα γίνει και πάλι από την αρχή, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Πρόκειται για την επεξεργασία με κινητό σύστημα διαχωρισμού - κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος - αξιοποίηση ανακυκλώσιμων, προϋπολογισμού 4.999.680 ευρώ με το ΦΠΑ και τα δικαιώματα προαίρεσης. Αυτή τη φορά ο διαγωνισμός θα είναι μειοδοτικός, η επιλογή θα γίνει με οικονομικά κριτήρια. Θα επιλεγεί, δηλαδή, αυτός που θα καταθέσει την πιο χαμηλή τιμή, ενώ έχουν γίνει και πιο αυστηρά κάποια τεχνικά κριτήρια, ώστε ο μειοδότης να έχει εμπειρία και τεχνικές δυνατότητες.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, το έργο θα έχει διάρκεια 2 χρόνια με δυνατότητα άσκησης δικαιώματος προαίρεσης για έναν ακόμα χρόνο. Η μονάδα θα περιλαμβάνει μονάδα τεμαχισμού, μονάδα διαχωρισμού, μονάδα συμπίεσης - δεματοποίησης, ΚΔΑΥ και μονάδα κομποστοποίησης - ραφιναρίσματος. Η μονάδα θα επεξεργάζεται τα σύμμεικτα απορρίμματα του δήμου, τα οποία σύμφωνα με μετρήσεις της υπηρεσίας δεν ξεπερνούν τους 28.000 τόνους το χρόνο.