Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 16:38

Επικοινωνιακή ταυτότητα θα αποκτήσει ο Δήμος Μεσσήνης 

Γράφτηκε από την
Επικοινωνιακή ταυτότητα θα αποκτήσει ο Δήμος Μεσσήνης 

Σε αναζήτηση νέας επικοινωνιακής ταυτότητας βρίσκεται ο Δήμος Μεσσήνης προκειμένου να προβάλει τουριστικά την περιοχή. Για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία τον σχεδιασμό του λογότυπου και σήματος του δήμου.

Μαζί με το νέο λογότυπο, η εταιρεία θα προτείνει και ένα σλόγκαν που θα αντιπροσωπεύει τους στόχους προβολής του δήμου· αρχικά θα προταθούν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές ιδέες - προτάσεις οι οποίες στη συνέχεια θα τελειοποιηθούν. Επιπλέον, ο δήμος σχεδιάζει τη δημιουργία τουριστικού περιπτέρου και η εταιρεία θα προτείνει την αρχιτεκτονική που θα πρέπει να έχει, ώστε να μπορεί να μεταφέρεται και να χρησιμοποιείται στις εκθέσεις στις οποίες θα συμμετέχει ο Δήμος Μεσσήνης. Η πρόταση μάλιστα του αναδόχου θα περιλαμβάνει τρισδιάστατα σχέδια, κατόψεις και ακριβείς απεικονίσεις για την κατασκευή περιπτέρου από 9 τ.μ. έως 15 τ.μ. και με κόστος υλικών που δεν θα ξεπερνά τα 5.000 ευρώ. Μέσα στις αναθέσεις που έγιναν από το δήμαρχο προς την ίδια εταιρεία είναι και η δημιουργία διαφημιστικών καταχωρήσεων προβολής του δήμου σύμφωνα με τον αντίστοιχο στρατηγικό σχεδιασμό. Οι καταχωρήσεις αυτές θα περιλαμβάνουν: Εντυπες καταχωρήσεις για ποικιλία εντύπων και μέσων, όπως περιοδικά, εφημερίδες, μονόφυλλα, δισέλιδα σαλόνια, ολοσέλιδα, ημισέλιδα και 1/4 διαφόρων διαστάσεων. 

Να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός κατευθύνσεων επικοινωνιακού υλικού περιλαμβάνει τη δημιουργία προσχεδίων για κάρτες, επιστολόχαρτα, φακέλους, προσκλήσεις, αφίσες αλλά και τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή της εταιρικής ταυτότητας του δήμου σε ποικιλία εφαρμογών. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER