Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 19:49

Πρόταση για πεζογέφυρα στα Μιχαλέικα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πρόταση για πεζογέφυρα στα Μιχαλέικα

Εγγραφο με την πρότασή του για πρόσβαση στα Μιχαλέικα με πεζογέφυρα, πάνω από τον περιφερειακό της Καλαμάτας, έστειλε ο Δήμος Καλαμάτας στο υπουργείο Υποδομών, το οποίο ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας -όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση- επιδιώκει να επισκεφθεί μέσα στον Αύγουστο.

Στο εν λόγω έγγραφο ο δήμος προτείνει, «προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, πεζοί, ποδηλάτες κ.λπ. να κατασκευασθεί δικτυωτή μεταλλική πεζογέφυρα, που θα αποκαταστήσει τη σύνδεση με την καταργηθείσα δημοτική οδό. Προτείνεται το πλάτος του καταστρώματος να είναι τουλάχιστον 2,5 μέτρα, με ράμπες πρόσβασης εκατέρωθεν για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης, προτείνεται η κατασκευή μεσόβαθρου στη νησίδα του αυτοκινητόδρομου, ώστε να μειωθεί το κόστος κατασκευής της πεζογέφυρας».

 

Καταλήγοντας στο έγγραφό του ο Δήμος Καλαμάτας προσφέρεται, «εφόσον κριθεί απαραίτητο, να συμβάλει οικονομικά», ωστόσο επισημαίνει ότι «πρέπει να υπάρξει συνειδητοποίηση ότι αρμόδιο να επιλύσει το ζήτημα είναι το υπουργείο Υποδομών. Ο δήμος πιέζει, προτείνει, αποδέχεται γραπτά τη συμμετοχή του στο κόστος, αλλά δεν είναι εκείνος που λαμβάνει την απόφαση».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER