Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 09:27

Προσφυγικός καταυλισμός στη Βελίκα; - Οξύτατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Προσφυγικός καταυλισμός στη Βελίκα; - Οξύτατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Οι πρόσφυγες δεν θα εγκατασταθούν στη Μακαρία αλλά σε “άλλον χώρο στην περιοχή που δεν είναι δημοτική περιουσία”.

Αυτό αναφέρει στην επιστολή που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας στο δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι πρόσφυγες μετά από αυτή την εξέλιξη θα εγκατασταθούν στις κατασκηνώσεις της Βελίκας. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης είχε υποστηρίξει πως πρότεινε το οικόπεδο της Μακαρίας για να μην εγκατασταθούν οι πρόσφυγες στην περιοχή του παραλιακού μετώπου που φιλοξενεί τουριστικές επενδύσεις. Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης τα πνεύματα οξύνθηκαν για μια ακόμα φορά, καθώς η αντιπολίτευση κατηγόρησε την πλειοψηφία για τη στάση της στο θέμα των προσφύγων. Περνώντας στην αντεπίθεση ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης απείλησε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον όσων αφήνουν υπαινιγμούς για μυστική συνεργασία μεταξύ της δημοτικής αρχής και των προσφύγων. Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος διευκρίνισε πως δεν κατηγορεί τη δημοτική αρχή για μυστική συνεργασία στο θέμα των προσφύγων. 

Η επιστολή του κ. Βίτσα στον κ. Τσώνη αναφέρει αναλυτικά: 

«Ευχαριστώ για την επιστολή σου και ακόμη περισσότερο σε ευχαριστώ για την προσπάθεια που κατέβαλες. Γνωρίζω ήδη από τον Τύπο όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατανοώ τη δυσκολία της θέσης σου. Θαυμάζω το γεγονός ότι επέμεινες έως το τέλος με πνεύμα προοδευτικό και θάρρος ψυχής ως άνθρωπος και ως γνήσιος Ελληνας. Δυστυχώς στο χώμα που γέννησε μεγάλες ιδέες, όπως αυτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελεήμονος προσφοράς, της φιλοξενίας του ταλαιπωρημένου ικέτη πρόσφυγα, σ’ αυτό το χώμα, σ’ αυτή τη χώρα χρειάζεται ακόμη να παλεύουμε ενάντια στην ξενοφοβία, ενάντια στο φόβο στο άγνωστο. Θα το κάνουμε λοιπόν και θα κοιμόμαστε γαλήνια, όπως ο άνθρωπος που έκανε καλά τη δουλειά του. Είμαι σίγουρος πως οι κάτοικοι της Μεσσήνης θα σταθούν δίπλα σας αναγνωρίζοντας έναν γενναίο δήμαρχο, έναν καλό άνθρωπο. Οπως αντιλαμβανόμαστε και αφού το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε έτσι, δεν θα χρησιμοποιήσουμε το χώρο Μακαρία. Θα βρούμε άλλον χώρο στην περιοχή που δεν είναι δημοτική περιουσία, ώστε να φροντίσουμε τους χειμαζόμενους συνανθρώπους μας, τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν ζήσει και ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου και αναζητούν σ’ εμάς τους «πολιτισμένους» μια χείρα βοηθείας”. 

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη συζήτηση του θέματος της εγκατάστασης των προσφύγων στο αυριανό φύλλο της “Ε”. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER