Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 16:57

180 εκ. ευρώ το κόστος του Καλαμάτα- Ριζόμυλος, εκτιμάει ο Τσώνης

Γράφτηκε από την

Τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου εξασφάλισε ο Δήμος Μεσσήνης, ώστε μαζί με τη μελέτη βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου προς Πύλο από το "Μορέα", να γίνουν και οι τρεις κάθετοι άξονες που θα οδηγούν στην Μπούκα, την Ανάληψη και προς Βελίκα - Αριστομένη. Αυτό είπε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης.

Νωρίτερα είχε επιτεθεί στη μείζονα μειοψηφία λέγοντας «περίμενα να έχετε την ευαισθησία να πείτε την αλήθεια», αναφερόμενος στο κόστος κατασκευής του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος υπονόησε ότι "παράβλεψε" ο Στάθης Αναστασόπουλος επί δημαρχοντίας του να υπολογίσει το κόστος σύνδεσης του δρόμου με τον αυτοκινητόδρομο του "Μορέα", γιατί εκτοξεύει το κόστος κατασκευής στα 180 εκατ. ευρώ καθιστώντας το απαγορευτικό. Πάντως ο Στ. Αναστασόπουλος επέμεινε ότι η νέα χάραξη θα πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία δημοτών, για να αποφασίσει το Σώμα «αν τον θέλουμε όπως έχει διαμορφωθεί η μελέτη». 

Υπέρ της βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Αποστολόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο να δαπανηθούν 180 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της νέας χάραξης. Αντιπρότεινε μάλιστα, για να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας του υπάρχοντος δρόμου, ακόμα και την κατασκευή σήραγγας όπου χρειαστεί - λύση που σύμφωνα με τον ίδιο θα κοστίσει σαφώς λιγότερα χρήματα.

Ν.Κ.