Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 18:58

Ενταση για τις δωρεές στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Ενταση προκλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με αφορμή τη συζήτηση δύο δωρεών προς τον Δήμο Καλαμάτας -η πρώτη προς αποδοχή και η δεύτερη προς ανάκληση αποδοχής της.

Η πρώτη δωρεά, που αφορούσε την επίπλωση του γραφείου δημάρχου στο νέο Δημαρχείο, έγινε από τον ομογενή από το Πλατύ, Γιώργο Μάντζη, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Μπούχαλης, ζητώντας να γίνει αποδεκτή -κάτι που έγινε ομόφωνα.

Είχε προηγηθεί, ωστόσο, αντίδραση της μειοψηφίας, τόσο του Σταμάτη Μπεχράκη όσο και του Δημήτρη Φαββατά, -αλλά και του παρόντος στη συνεδρίαση Μιχάλη Αντωνόπουλου- οι οποίοι εστίασαν στο γεγονός ότι σε κανένα από τα σχετικά με τις δυο δωρεές θέματα δεν υπήρχε εισήγηση και επέκριναν τη δημοτική αρχή ότι δεν ενημερώνει επαρκώς και εγκαίρως τις μειοψηφίες.

Στον φάκελο της πρώτης, όπως κατήγγειλαν δεν υπήρχε παρά μόνο μία φορτωτική, ενώ στον φάκελο της δεύτερης δωρεάς -που αρχικά είχε αποδεχτεί ο δήμος, αλλά πλέον ζητείτο η ανάκλησή της- υπήρχε μόνο η προηγούμενη απόφαση… αποδοχής της.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ

Η επίμαχη, προς ανάκληση δωρεά, αφορούσε την διάθεση πίστωσης από ιδιώτη για τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στη Μικρή Μαντίνεια. Ο πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε προς λόγω διενέξεων μεταξύ των κατοίκων στην περιοχή που αφορά η μελέτη, κρίθηκε σκόπιμο να ανακαλέσει ο δήμος την αποδοχή της πίστωσης του ιδιώτη, προσθέτοντας ότι αν κριθεί τελικά ότι η διαμόρφωση είναι αναγκαία, αυτή θα υλοποιηθεί με χρήματα του δήμου.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο δωρητής, που διαμαρτυρήθηκε για την εισήγηση ανάκλησης της δωρεάς του, λέγοντας ότι πρόκειται για έργο που είναι χρήσιμο, ενώ ζήτησε να πληροφορηθεί το σκεπτικό για την εκ των υστέρων ανάκληση της αποδοχής της.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών Στ. Μπεχράκης, Δ. Φαββατάς -καθώς και ο παρών στη συνεδρίαση Μ. Αντωνόπουλος- δεν δέχθηκαν την αιτιολογία του Δ. Μπούχαλη και εξέφρασαν την άποψη ότι η δημοτική αρχή απλώς «ανακαλεί τη δωρεά για να μη γίνει το έργο, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να γίνει».

Η εισήγηση για την ανάκληση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, καθώς διαφώνησαν οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας.

Β.Γ.Μ.