Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 17:03

Διατήρηση και ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος ζητούν οι Φιλιατρινοί σύμβουλοι

Γράφτηκε από τον
Διατήρηση και ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος ζητούν οι Φιλιατρινοί σύμβουλοι

Τη διατήρηση και ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται στη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα, με χθεσινή τους ανακοίνωση. 

Οι σύμβουλοι αξιολόγησαν όσα προτάθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη που είχαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτριο Αναγνωστάκη και τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Ιωάννη Διαμαντόπουλο, όπου συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας. Οπως φαίνεται μετά και την ενημέρωση που έκανε η επιτροπή που συμμετείχε στη σύσκεψη στους υπόλοιπους φορείς και αυτοδιοικητικούς της περιοχής, δεν ικανοποιούνται από όσα τους υποσχέθηκαν και επιμένουν στη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος.

Στην ανακοίνωση των συμβούλων μεταξύ άλλων τονίζεται: 

«Στη σύσκεψη τονίστηκε από όλους η ανάγκη παραμονής και ενίσχυσης του Α.Τ. Φιλιατρών επιτακτικά. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αναγνωστάκης επέμενε στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, που περιλαμβάνει την κατάργηση του ΑΤ Φιλιατρών, αντιπρότεινε για την αστυνόμευση της πόλης των Φιλιατρών τα εξής σημεία:

- Την εφαρμογή του αστυνομικού πόλεως που θα στεγάζεται στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών και θα διενεργεί το γραφειοκρατικό και προανακριτικό έργο της Αστυνομίας στο πρωινό ωράριο.

- Την αστυνόμευση της πόλεως των Φιλιατρών από περιπολικό επί 24ώρου βάσεως.

- Την αστυνόμευσή επί 24ωρου βάσεως από την ΟΠΚΕ(Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας).

- Την υπόσχεση για ίδρυση μόνιμης αστυνομικής δομής στην πόλη των Φιλιατρών, σε κτήριο που θα παρέχει ο Δήμος.

Ολοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Φιλιατρών καθώς και οι φορείς της πόλης εμμένουμε επιτακτικά στην ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης του Α.Τ. Φιλιατρών.

Αξιολογώντας τις προτάσεις του κ. γενικού γραμματέα, θεωρούμε ότι αν και κάποιες κινούνται σε θετική κατεύθυνση, συνολικά κρίνονται ανεπαρκείς και μη εξασφαλισμένες ως προς την εφαρμογή τους. Δηλώνουμε όλοι ότι εμμένουμε στη διατήρηση και ενίσχυση του ΑΤ Φιλιατρών, επιδιώκοντας την περαιτέρω διαβούλευση με την κυβέρνηση, και επιφυλασσόμαστε για δυναμικές κινητοποιήσεις».

Η ανακοίνωση -όπως αναφέρεται σε αυτή- έχει εκδοθεί από τους εκλεγμένους συμβούλους όλων των παρατάξεων της ΔΕ Φιλιατρών, οι οποίοι είναι οι Βασίλης Παπαθεοδοσίου, Αναστάσιος Πούλος, Δημήτρης Σαρματζής, Γιώργος Ασημακόπουλος, Ανδρέας Στεργιόπουλος, Χαράλαμπος Καλογερόπουλος και Σαράντος Κουκούμης.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER