Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 17:19

Παρουσίαση εμβλήματος και σημαίας της Τριφυλίας 

Γράφτηκε από τον
Παρουσίαση εμβλήματος και σημαίας της Τριφυλίας 

Η επίσημη παρουσίαση του εμβλήματος και της σημαίας του Δήμου Τριφυλίας θα γίνει την Κυριακή το βράδυ στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο Κυπαρισσίας με κάθε επισημότητα.

Χθες το μεσημέρι παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιωάννη Κατσούλα που αναφέρθηκαν στην διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή. Υπογράμμισαν ότι το έμβλημα που επιλέχθηκε αντιπροσωπεύει επάξια το δήμο και κάλεσαν το κοινό να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Ο Π. Κατσίβελας τόνισε: «Αυτό το οποίο εμπεριέχει η Τριφυλία σαν όνομα, σαν πολιτισμός, σαν ιστορία, θέλουμε να περάσει με ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που θα φύγει για όλο τον κόσμο. Ετσι κρίναμε απαραίτητο να συνθέσουμε το επίσημο έμβλημα του δήμου με μία διαδικασία η οποία ήταν ανοιχτή στους ενδιαφερόμενους, και είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή, πάνω από 40 καλλιτέχνες και ενδιαφερόμενους πολίτες οι οποίοι έκαναν μια πολύ ευγενή και αξιόλογη προσπάθεια και κατέθεσαν προτάσεις για το έμβλημα του δήμου. Ο δήμος καθόρισε τα ιστορικά πλαίσια μέσα στα όποια όφειλαν οι διαγωνιζόμενοι να συμμετέχουν και τελικά έγινε η τελική επιλογή του σήματος το οποίο το παρουσιάζουμε την Κυριακή και σας καλούμε σε αυτή την παρουσίαση. Επίσημα πλέον θα κάνει το ταξίδι του σε αυτή την εξωστρέφεια που θέλουμε να δημιουργήσουμε στο Δήμο Τριφυλίας».

Ο Ι. Κατσούλας αναφέρθηκε στην διαδικασία που ακολουθήθηκε και μιλώντας για το σήμα που επιλέχθηκε σημείωσε: «Η πρόταση αποτελεί το πλέον σύγχρονο, αντιπροσωπευτικό και περιεκτικό λογότυπο που μπορεί επαρκώς και άξια να αντιπροσωπεύσει το Δήμο Τριφυλίας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ανέφερε ότι «περιλαμβάνει συναυλία τριών φιλαρμονικών του δήμου μας, δηλαδή Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, και θα κλείσει με συναυλία της Δώρας Λοΐζου συνοδεία του μαέστρου Παναγιώτη Βλάχου στο πιάνο. Ηταν επιλογή μας να έχουμε ντόπιους άξιους καλλιτέχνες στην παρουσία του σήματος μας».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER