Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011 20:25

Προσπάθειες να κηρυχθεί η περιοχή του Δήμου Οιχαλίας σεισμόπληκτη

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προσπάθειες να κηρυχθεί η περιοχή του Δήμου Οιχαλίας σεισμόπληκτη

Προσπάθεια ώστε η περιοχή της Οιχαλίας να χαρακτηριστεί σεισμόπληκτη, γίνεται από την δημοτική αρχή, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης, λόγω των συνεχών σεισμικών δονήσεων και των ζημιών που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.
Οπως μας ενημέρωσε μέχρι τώρα έχουν γίνει 180 αιτήσεις προς το δήμο οι οποίες έχουν προωθηθεί προς το ΤΑΣ για ζημιές που έχουν υποστεί σπίτια και κυρίως αφορά ρωγμές σε παλιές οικοδομές. Από εκεί και πέρα έλεγχοι έχουν γίνει και από μηχανικούς του ΤΑΣ και του δήμου και όπως τόνισε ο δήμαρχος δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο σπίτι που να χρειάζεται να εκκενωθεί. Εκτίμησε πάντως ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα αυξηθεί και άλλο καθώς πολλοί από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών της περιοχής τα έχουν ως εξοχικά και έτσι ερχόμενοι σε αυτά διαπιστώνουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί.
Επίσης υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις παλιών σπιτιών τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα και θα κατεδαφιστούν, καθώς η ήδη επιβαρυμένη κατάστασή τους επιδεινώθηκε και άλλο.

Σχόλια  

0 # spyro 27-08-2011 18:58
Αν το καταφέρετε κ. Μπάμπη,να μας το πείτε να μάθουμε και εμείς.

Η Μεσσηνία,στα θέματα σεισμών,είναι καμένο χαρτί (ΔΕΝ υπάρχει !),εξ αιτίας των χειρισμών του Μπένου και του περίγυρού του,αν θυμάσθε,κατά την περίοδο (και μετά από αυτήν) των σεισμικών φαινομένων του 1986 στην Καλαμάτα,όπου η κακοδιαχείριση, η οικειοποίηση,η διασπάθιση και η υπερ εκμετάλλευση δι ίδιον όφελος,των τεράστιων χρηματικών δωρεών,ομογενών και άλλων,συλλόγων και φορέων και των χορηγιών του επίσημου κράτους,εκ μέρους αυτού και πρόθυμων τραπεζικών υπαλλήλων,συγκε κριμένων τραπεζών,αλλά και η οικειοποίηση σημαντικού μέρους του λοιπού υλικού που προσεφέρθη από έκαστο τρίτο υπέρ των σεισμοπλήκτων,κ αι η έμπρακτα δηλωθείσα αγνωμοσύνη της τότε επίσημης δημοτικής αρχής προς κάθε τρίτο που προσέτρεξε να βοηθήσει έμπρακτα και με ποικίλλα υλικά μέσα,από κάθε περιοχή της Ελλάδος,κατέταξ αν την Μεσσηνία,πρώτη, στην λίστα των νομών προς αποφυγή.

Έκτοτε δε και έως σήμερα,ουδείς τρίτος συγκινείται για οτιδήποτε συμβεί στην Μεσσηνία,για πολλά δε συνεχή έτη,ούτε στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας ΔΕΝ γινόταν μνεία για σεισμούς ή καταστροφές στην Μεσσηνία.

(Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτή είναι η πραγματική κληρονομιά που άφησε στον τόπο ο επονομαζόμενος - αγνοώ γιατί - πατερούλης = η μόμφή κατά της Μεσσηνίας και των Μεσσήνιων)

Ώστε,ξανα σκεφθείτε το,γιατί η ανάμνηση του πριν,εξακολουθε ί να επισκιάζει τον νομό.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER