Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 08:14

Ενθουσιασμένος από την Πύλο ο Λουί Ζισκάρ Ντ' Εστέν

Γράφτηκε από την
Ενθουσιασμένος από την Πύλο ο Λουί Ζισκάρ Ντ' Εστέν

Το δήμαρχο του γαλλικού Δήμου Σαμαλιέ, Λουί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, γιο του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, υποδέχτηκε χθες το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε εγκάρδιο κλίμα για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης στις δύο χώρες, ενώ όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος, ο κ. Ντ' Εστέν δήλωσε ενθουσιασμένος «τόσο από την ομορφιά της περιοχής όσο και από την ευταξία που επικρατεί, ενώ εκθείασε το γεγονός των αναπλάσεων των κοινόχρηστων χώρων σε όλο το δήμο».

Ο Γάλλος δήμαρχος, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, θυμήθηκε μάλιστα την πρώτη επίσκεψη των γονιών του στην περιοχή το 1963 και το πόσο τους ενθουσίασε η ομορφιά του φυσικού τοπίου. Και συγκινημένος έκανε μια αναδρομή στα νεανικά του χρόνια, όταν αυτός και οι φίλοι του επισκέπτονταν την περιοχή του Ρωμανού για να κατασκηνώσουν.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, οι κ. Ντ' Εστέν και Καφαντάρης επισκέφτηκαν το μνημείο των Τριών Ναυάρχων στην κεντρική πλατεία της Πύλου και με την ευκαιρία συζήτησαν για τη σημαντική συνεισφορά της Γαλλίας στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Πριν αποχαιρετιστούν ο Λουί Ζισκάρ Ντ' Εστέν προσκάλεσε το Δημήτρη Καφαντάρη στη Γαλλία. Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος από την πλευρά του πρόσφερε ως αναμνηστικό δώρο στο Γάλλο ομόλογό του ένα λεύκωμα της περιοχής και μια πλακέτα με τον γρύπα, σύμβολο του δήμου.


NEWSLETTER