Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 19:03

Εκβιασμούς για τις καντίνες καταγγέλλει ο Δήμος Τριφυλίας 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εκβιασμούς για τις καντίνες καταγγέλλει ο Δήμος Τριφυλίας 

 

Στην αντεπίθεση περνά ο Δήμος Τριφυλίας μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το σφράγισμα και των 3 καντινών στην παραλία του Λαγκούβαρδου. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα μιλά για εκβιασμούς προς δημοτικούς υπαλλήλους, αιρετούς, ακόμη και προς το δήμαρχο και κάνει λόγο για συνήθειες Νότιας Ιταλίας, παραπέμποντας ευθέως στη μαφία.

Τονίζει πως η δημοτική αρχή έκανε όλες τις ενέργειες για να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο δήμος λειτουργεί στα πλαίσια του νόμου, δεν εξυπηρετεί συμφέροντα και δεν εκβιάζεται από κανέναν».

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το Δήμο Τριφυλίας αναφέρει: «Η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να προβεί σε σφράγιση των καντινών στην παραλία του Λαγκούβαρδου, διότι οι ανάδοχοι που προέκυψαν από τις διαγωνιστικές διαδικασίες δεν ήταν συνεπείς με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και συγκεκριμένα την έκδοση αδειών λειτουργίας, όπως όφειλαν πριν ακόμα από την εγκατάστασή τους στην παραλία. Η υπογραφή της σύμβασης των ανωτέρω αναδόχων με το δήμο έγινε στις αρχές Ιουλίου και όφειλαν να εκδώσουν άδεια ευθύς εξ αρχής. Παρ’ όλα αυτά και παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις του δήμου, αιρετών και υπηρεσιών και αλλεπάλληλες συστάσεις, αδιαφόρησαν παντελώς. Η εποχικότητα των επιχειρήσεων δεν αναιρεί τους όρους λειτουργίας τους ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.  

Η δημοτική αρχή έκανε όλες τις ενέργειες και προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο να εκδοθούν οι αντίστοιχες άδειες και μάλιστα υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές της, με δημοτικά μεταφορικά μέσα η Διεύθυνση Εμπορίου του δήμου μετέφερε την επιτροπή της Διεύθυνσης Υγείας στο χώρο λειτουργίας των καντινών, για να επιταχύνει τις διαδικασίες. Λειτουργώντας έστω και προσωρινά και εν αναμονή της έκδοσης των αδειών από το Υγειονομικό, σε περιβάλλον παρανομίας άρχισαν οι καταγγελίες από μέρους των επενδυτών εναντίον αλλήλων αλλά και εναντίον της δημοτικής αρχής στην Ελληνική Αστυνομία, στη δικαιοσύνη, στην Κτηματική Υπηρεσία και την Υγειονομική Διεύθυνση της Περιφέρειας, παραβιάζοντας τη νομιμότητα αλλά και κάθε έννοια ηθικής και ανοχής. Εφτασαν να εκβιάζουν και να απειλούν δημοτικούς υπαλλήλους, αιρετούς, έως ακόμα και τον δήμαρχο. Σε αυτή την αθλιότητα η δημοτική αρχή δεν είχε καμία άλλη επιλογή από την εφαρμογή της νομιμότητας. 

Αποτελεί προτεραιότητά μας η ανάπτυξη της περιοχής. Η παραλιακή ζώνη και συγκεκριμένα η παραλία του Λαγκούβαρδου είναι από τα πολύ ισχυρά σημεία προβολής του δήμου μας. Οφείλουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στις παραλίες μας, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με ξεπερασμένες συνήθειες Νοτίου Ιταλίας. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να προωθεί την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής αλλά με τους κανόνες της νομιμότητας και ηθικής για να είναι η ανάπτυξη ουσιαστική, διαρκής και σταθερή, σ' ένα περιβάλλον υγιούς  οικονομικού.

Ο δήμος λειτουργεί στα πλαίσια του νόμου, δεν εξυπηρετεί συμφέροντα και δεν εκβιάζεται από κανέναν».

Να αναφέρουμε πάντως πως το κλείσιμο των καντινών δεν έγινε με εισαγγελική εντολή, όπως ειπώθηκε προφορικά από μέλη της επιτροπής σφράγισης του δήμου προχθές, αλλά ενεργοποιήθηκε η επιτροπή του δήμου μετά τις καταγγελίες που έγιναν και τις αναφορές που έφθασαν στο δήμο από την Αστυνομία και το Υγειονομικό, παράλληλα με τη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης που έγινε από τους ενδιαφερόμενους.

Κ.Μπ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER