Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011 23:02

Γιάννης Σμυρνιώτης: «Είμαστε κατά του δεματοποιητή και εμμένουμε στην άποψή μας»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γιάννης Σμυρνιώτης: «Είμαστε κατά του δεματοποιητή και εμμένουμε στην άποψή μας»

Προκήρυξη για την μίσθωση κατάλληλου ακινήτου στα όρια του καλλικρατικού Δήμου Τρίπολης εξέδωσε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αρκαδίας, ώστε να τοποθετηθεί ο δεματοποιητής και να αποθηκευτούν τα δεματοποιημένα απορρίμματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου στο παλιό Δημαρχείο. Το ακίνητο θα πρέπει σύμφωνα με την προκήρυξη να έχει εμβαδόν τουλάχιστον 20 στρ., πρόσβαση ή δυνατότητα πρόσβασης σε οδικό δίκτυο, δυνατότητα εξασφάλισης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 1 χλμ. από όρια του Δασαρχείου, να μη βρίσκεται σε περιοχές κηρυγμένων, μέχρι σήμερα, αρχαιολογικών χώρων και σε περιοχές χαρακτηρισμένου φυσικού κάλλους. Αποκλείονται χώροι ανενεργών ή ενεργών ΧΑΔΑ και οι πέριξ αυτών εκτάσεις σε απόσταση 1 χλμ. από την περίμετρο των παραπάνω χώρων και αποκλείονται περιοχές κοντά σε ιερές μονές και κοιμητήρια σε απόσταση 500 μέτρων.
Την προκήρυξη υπογράφει ο τέως δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αρκαδίας Αλέξανδρος Κοτσιάνης.
Με αφορμή την εν λόγω προκήρυξη ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι απόψεις μου για το δεματοποιητή είναι συγκεκριμένες και τις έχω αναλύσει πολλές φορές. Υπάρχει εγκεκριμένος περιφερειακός σχεδιασμός που προβλέπει να προχωρήσουν κάποια πράγματα όπως η ανακύκλωση (το έχουμε κάνει) και η κομποστοποίηση και στη συνέχεια να δούμε τι θα κάνουμε το υπόλειμμα για το οποίο ο περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει ένα ΧΥΤΥ στα όρια της διαχειριστικής ενότητας που ανήκει ο Δήμος Τρίπολης. Από κει και πέρα τυπικά τουλάχιστον την αρμοδιότητα την έχει ο Ενιαίος Σύνδεσμος με την παλιά του διοίκηση που προχώρησε και σε αυτήν την προκήρυξη. Εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους και θα είναι πάλι μία εμβαλωματική λύση η οποία όπου έχει προκριθεί και υλοποιηθεί έχει αποτύχει (Κρανίδι, Πύργος, Αίγιο…)». Σχολιάζοντας δε τη χρονική στιγμή που επελέγη να εκδοθεί η προκήρυξη σημείωσε: «Εγώ βλέπω συγκεκριμένα γεγονότα και δεν θέλω να εικάσω ότι κάτι μπορεί να σημαίνει ο χρόνος που επελέγη. Υπάρχει ένας περιφερειακός σχεδιασμός που υποτίθεται πως όλοι μας πρέπει να τον ακολουθήσουμε και τουλάχιστον εμείς αυτό πράττουμε».
Ε.Τ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER