Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 20:24

Εγκαινιάσθηκε την Κυριακή το βράδυ το εκλογικό κέντρο του Φίλ. Μπάμη στην Μερόπη.

Γράφτηκε από την

Εγκαινιάσθηκε την Κυριακή βράδυ στις 7:00 ώρα το εκλογικό κέντρο του κ. Φίλιππου Μπάμη στην Μερόπη παρουσία του λαού του νέου Δήμου Οιχαλίας, που κατέκλυσαν το εκλογικό κέντρο.
Μετά τον αγιασμό χαιρετισμό έδωσαν στην συγκέντρωση ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας κ. Χαντζάρας Τάσος και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Οιχαλίας του νέου Δήμου Οιχαλίας κ. Σταυρόπουλος Ηλίας εντοπίζοντας στο κύριο πρόβλημα της περιοχής, που είναι το θέμα Παλιορουνίου.
Στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο κ. Μπάμης και δήλωσε κατηγορηματικά ΟΧΙ στην πρόταση του νέου ΠΕ.Σ.Δ.Α. για το Παλιοροβούνι γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά :
Ο προτεινόμενος χώρος ¨Παλιοροβούνι¨ έχει κηρυχθεί αναδασωτέα έκταση (ΦΕΚ 78Δ/19-2-2010) και έπρεπε να εξαιρεθεί.
Η περιοχή της χωροθέτησης είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και αρχή της υδροφορίας της περιοχής Οιχαλίας και των πηγών Αγίου Φλώρου και Πηδήματος.
Δεν εξαντλήθηκαν οι χώροι στην ευρύτερη περιοχή, που μπορεί να είναι κατάλληλοι όπως τα εξαντλημένα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.
Δεν εξαντλήθηκαν άλλοι τρόποι διαχείρισης απορριμμάτων, όπως η αποτέφρωση (incineration), η αεριοποίηση (gasification), η πυρόλυση (pyrolysis) κ.λ.π. (συζητήσεις για Σ.Δ.Ι.Τ. για αποτέφρωση στο κοινό σύνορο Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας για όλη την Πελοπόννησο).
Δεν υποστηρίχθηκε η επαναχρησιμοποίηση, η ανάκτηση υλικών, η ανακύκλωση στην πηγή, η οικιακή κομποστοποίηση από το κράτος και τους απερχόμενους δημάρχους.