Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 17:19

Ο Σπύρος Τσιριγώτης για τις φυλακές στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δικαιωμένη αισθάνεται η Δημοτική Αναγέννηση που στη τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κ. Δήμαρχος και οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης αποφάσισαν να  συμπαραταχτούν με την  δική της  πρόταση και να υπάρξει ομόφωνη απόφαση στη διεκδίκηση της ίδρυσης Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου στη Μεγαλόπολη.
Από την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ.για το θέμα των φυλακών στις 17/08/2011 είχαμε τοποθετηθεί υπέρ της ίδρυσης Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου στο Δήμο Μεγαλόπολης,  με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν το 2004 και είχαμε απευθύνει έκκληση η απόφαση του Δ.Σ. να είναι ομόφωνη, γιατί έτσι η  διεκδίκηση μας για την κατασκευή των φυλακών στο Δήμο Μεγαλόπολης γίνεται πιο σοβαρή, πιο ρεαλιστική, πιο αποφασιστική.
Την περίοδο 2003-2004, τότε που κανείς δεν ήθελε τις φυλακές, η παράταξη μας  είχε διεκδικήσει την κατασκευή τους με προϋποθέσεις που εξασφάλιζαν: 1) Οι προσλήψεις του προσωπικού που θα στελέχωναν το κατάστημα κράτησης θα ήταν από τον Δήμο Μεγαλόπολης. 2) Υποχρεωτικός τόπος διαμονής των εργαζόμενων στις φυλακές ο Δήμος Μεγαλόπολης. 3) Όλες οι προμήθειες θα γίνονταν με διαγωνισμό από την αγορά της Μεγαλόπολης. 4) Την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου με την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου. 5) Τη  πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. Μεγαλόπολης με γιατρούς ειδικοτήτων, ενώ η ειδική επιτροπή καταλληλότητας της εταιρείας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» είχε επιλέξει γήπεδο 120 στρεμμάτων, με θετικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις, από το τότε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τη Αρχαιολογία, τη Δασική υπηρεσία κ.λπ.
Έπρεπε να περάσουν 8 χρόνια για να συμφωνήσουν στη κατασκευή των φυλάκων στο Δήμο μας  αυτοί που με μαύρες σημαίες, με αφισοκολλήσεις, με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις, διαμαρτύρονταν  και κατηγορούσαν την τότε Δημοτική Αρχή, ενώ σήμερα έχουν γίνει φανατικοί υποστηρικτές.
Μετά τις παλινωδίες  Δημοτικών Σύμβουλων της πλειοψηφίας, που στην αρχή καταψήφισαν την διεκδίκηση της κατασκευής των φυλακών στη Μεγαλόπολη και στη συνέχεια την υπερψήφισαν, μετά την αλλαγή στάσης του κ. Δήμαρχου, που πρότεινε η συγκρότηση της 5μελους επιτροπής   για τη σύνταξη του φακέλου διεκδίκησης των φυλακών να αποτελείται μόνο από συμβούλους της παράταξης του,  ενώ στην αρχή είχε προτείνει και  τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ., γίνεται φανερό ότι η Δημοτική Αρχή έχει "τρικυμία εν κρανίω" και είναι αμφίβολο αν μπορεί από μόνη της να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της διεκδίκησης ίδρυσης Νέου Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου  στον  Δήμο Μεγαλόπολης.
Εμείς προσπαθήσαμε μέσα από τον διάλογο και τις δημιουργικές μας προτάσεις να  βοηθήσουμε την Δημοτική Αρχή, γιατί πιστεύουμε ότι  για την προάσπιση και προώθηση των Δημοτικών μας συμφερόντων, ο ρόλος της Αντιπολίτευσης καθίσταται σημαντικός περισσότερο παρά ποτέ.


Από τη Δημοτική Αναγέννηση

Σχόλια  

0 # spyro 24-09-2011 20:59
Μπα,κύριε Τσιριγώτη,μή παλεύετε άσκοπα.

Αν ποτέ γίνουν φυλακές στην Πελοπόννησο,θα γίνουν στην περιοχή της Καλαμάτας.

Γιατί η Καλαμάτα,έχει Μαργέλη,έχει Νίκα (ο οποίος μονίμως παραπαίει και ενώ στηρίζει τις προτάσεις άλλων δημάρχων του νομού,επιχειρεί συγχρόνως και υπέρ της Καλαμάτας),έχει Κουβέλη,έχει Νάντια,έχει Καραμπάτο,έχει Εφετείο,έχει Τατούλη (?),έχει Νικολάκου (!),έχει Βουδούρη,έχει Κουσελά,έχει στενές σχέσεις με το Υπ. Δικαιοσύνης (χάριν του κ. Μαργέλη),έχει Λαμπρόπουλο,έχε ι Αλευρά,έχει ΛΑ.Ο.Σ. (!!!),έχει,έχει και αυτή δεν ξέρει τί έχει,που οι πιό πολλοί από αυτούς αριθμούν το σύνολο του νομού,σύμφωνα με συχνότατες προηγούμενες επίμονες δηλώσεις τους (''παμμεσσηνιακ ό αίτημα''),ώστε να υστερείτε,τουλά χιστον αριθμητικά ... .

[Ξέχασα κάποιον ?]

Οπότε,μή χάνετε τον χρόνο σας,αναζητώντας ή διεκδικώντας την πατρότητα της πρότασής σας στον Δήμο σας,αλλά και μην ελπίζετε ότι,μελλοντικά, τα περίχωρα του δήμου σας θα κοσμούνται από συγκρότημα φυλακών.

Το παιχνίδι είναι σικέ εκ γενετής.

σσ.Το μόνο που μένει,στους άλλους,πλην Καλαμάτας,διεκδ ικητές των φυλακών,είναι να διεκδικήσουν,απ ό όπου μπορούν,γενναία αποζημίωση για τον εμπαιγμό και την ταλαιπωρία που υφίστανται,στα πλαίσια αυτού του παιχνιδιού.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER