Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 17:19

Ο Σπύρος Τσιριγώτης για τις φυλακές στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την

Δικαιωμένη αισθάνεται η Δημοτική Αναγέννηση που στη τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κ. Δήμαρχος και οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης αποφάσισαν να  συμπαραταχτούν με την  δική της  πρόταση και να υπάρξει ομόφωνη απόφαση στη διεκδίκηση της ίδρυσης Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου στη Μεγαλόπολη.
Από την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ.για το θέμα των φυλακών στις 17/08/2011 είχαμε τοποθετηθεί υπέρ της ίδρυσης Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου στο Δήμο Μεγαλόπολης,  με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν το 2004 και είχαμε απευθύνει έκκληση η απόφαση του Δ.Σ. να είναι ομόφωνη, γιατί έτσι η  διεκδίκηση μας για την κατασκευή των φυλακών στο Δήμο Μεγαλόπολης γίνεται πιο σοβαρή, πιο ρεαλιστική, πιο αποφασιστική.
Την περίοδο 2003-2004, τότε που κανείς δεν ήθελε τις φυλακές, η παράταξη μας  είχε διεκδικήσει την κατασκευή τους με προϋποθέσεις που εξασφάλιζαν: 1) Οι προσλήψεις του προσωπικού που θα στελέχωναν το κατάστημα κράτησης θα ήταν από τον Δήμο Μεγαλόπολης. 2) Υποχρεωτικός τόπος διαμονής των εργαζόμενων στις φυλακές ο Δήμος Μεγαλόπολης. 3) Όλες οι προμήθειες θα γίνονταν με διαγωνισμό από την αγορά της Μεγαλόπολης. 4) Την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου με την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου. 5) Τη  πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. Μεγαλόπολης με γιατρούς ειδικοτήτων, ενώ η ειδική επιτροπή καταλληλότητας της εταιρείας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» είχε επιλέξει γήπεδο 120 στρεμμάτων, με θετικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις, από το τότε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τη Αρχαιολογία, τη Δασική υπηρεσία κ.λπ.
Έπρεπε να περάσουν 8 χρόνια για να συμφωνήσουν στη κατασκευή των φυλάκων στο Δήμο μας  αυτοί που με μαύρες σημαίες, με αφισοκολλήσεις, με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις, διαμαρτύρονταν  και κατηγορούσαν την τότε Δημοτική Αρχή, ενώ σήμερα έχουν γίνει φανατικοί υποστηρικτές.
Μετά τις παλινωδίες  Δημοτικών Σύμβουλων της πλειοψηφίας, που στην αρχή καταψήφισαν την διεκδίκηση της κατασκευής των φυλακών στη Μεγαλόπολη και στη συνέχεια την υπερψήφισαν, μετά την αλλαγή στάσης του κ. Δήμαρχου, που πρότεινε η συγκρότηση της 5μελους επιτροπής   για τη σύνταξη του φακέλου διεκδίκησης των φυλακών να αποτελείται μόνο από συμβούλους της παράταξης του,  ενώ στην αρχή είχε προτείνει και  τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ., γίνεται φανερό ότι η Δημοτική Αρχή έχει "τρικυμία εν κρανίω" και είναι αμφίβολο αν μπορεί από μόνη της να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της διεκδίκησης ίδρυσης Νέου Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου  στον  Δήμο Μεγαλόπολης.
Εμείς προσπαθήσαμε μέσα από τον διάλογο και τις δημιουργικές μας προτάσεις να  βοηθήσουμε την Δημοτική Αρχή, γιατί πιστεύουμε ότι  για την προάσπιση και προώθηση των Δημοτικών μας συμφερόντων, ο ρόλος της Αντιπολίτευσης καθίσταται σημαντικός περισσότερο παρά ποτέ.


Από τη Δημοτική Αναγέννηση