Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 08:59

Κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων στην Καλαμάτα για να περιοριστούν τα «φέσια»

Γράφτηκε από τον
Κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων στην Καλαμάτα για να περιοριστούν τα «φέσια»

Αποφασισμένος να κινήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για να εισπράξει ο Δήμος Καλαμάτας τα πολλά χρήματα που οφείλουν εκατοντάδες επαγγελματίες εδώ και χρόνια, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Πρόκειται για περιπτώσεις που φθάνουν ή και ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

Η δήλωση αυτή έγινε, με αφορμή τις αφαιρέσεις - κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων που πραγματοποιήθηκαν χθες πρωί - πρωί, από τη Δημοτική Αστυνομία, για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου ή επέκταση στο χώρο που είχε παραχωρηθεί. Οι κατασχέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα συνεχιστούν και σήμερα στη Ναυαρίνου και την Ιατροπούλου. Χθες τραπεζοκαθίσματα αφαιρέθηκαν από δύο καταστήματα, στα Παπλωματάδικα του Ιστορικού Κέντρου και στα "Ουζάκια".

Η χθεσινή επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας, πάντως, έφερε αποτέλεσμα, καθώς επαγγελματίες που χρωστούσαν στο δήμο για παρανομίες στους κοινόχρηστους χώρους, έσπευσαν να πληρώσουν το 30% και να ρυθμίσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους. Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι έντονες διαμαρτυρίες στο Δημαρχείο, από επαγγελματία στα Παπλωματάδικα, που της κατασχέθηκαν τραπεζοκαθίσματα και χρειάστηκε να κληθεί η Αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η γυναίκα διαμαρτυρόταν ότι ο δήμος ξεκίνησε τις κατασχέσεις απ’ αυτήν που χρωστά μόλις 700 ευρώ και κλείνει τα μάτια σε άλλους που χρωστούν χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαμαρτυρόμενη επιχειρηματίας το 2010 είχε εκλεγεί τοπική σύμβουλος σε κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας με το ψηφοδέλτιο του κ. Νίκα. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας, ο δήμαρχος είπε ότι «υπάρχει ένα μικρό ποσοστό επαγγελματιών που δεν τηρούν τους νόμους και τους κανονισμούς. Καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος κοινόχρηστων χώρων από αυτό που τους έχει παραχωρηθεί ή καταλαμβάνουν χώρο που δεν προβλέπεται για τραπεζοκαθίσματα». Παρατήρησε πως «υπάρχει απαίτηση από τους επαγγελματίες που τηρούν τη νομιμότητα, να τους αντιμετωπίζουμε με ίσους όρους, πέρα από την υποχρέωση της υπηρεσίας να φροντίζει για την τήρηση των νόμων». Ανέφερε πως «η κίτρινη γραμμή πρέπει να τηρείται. Οι επαγγελματίες που τηρούν τα σχετικά με τη νομοθεσία, πρέπει να υποστηριχθούν». Ξεκαθάρισε ότι «η Δημοτική Αστυνομία θα επιβάλει αυτά που λέει ο νόμος και ο κανονισμός, όσο και να διαμαρτύρονται. Εχουμε υποχρέωση να επιβάλουμε την ισότητα στην αγορά».

Οσον αφορά τις μεγάλες οφειλές που υπάρχουν κι εκκρεμούν εδώ και χρόνια κάποιες, δήλωσε πως «υπάρχουν εκατοντάδες συμπολίτες που οφείλουν πάρα πολλά χρήματα. Και θα κινηθούν εντός των ημερών διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Η εντολή προς την υπηρεσία είναι να κάνει αυτά που λέει ο νόμος».

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER