Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 08:48

Καλαμάτα: Φοβήθηκαν την κατάσχεση και πήγαν να πληρώσουν

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Φοβήθηκαν την κατάσχεση και πήγαν να πληρώσουν

 

Εσπευσαν να πληρώσουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο Δήμο Καλαμάτας οι επαγγελματίες με την παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, για να γλυτώσουν τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων τους από την κατάσχεση.

Σε κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές, οι οφειλές ήταν 2 και 3 χρόνων, γεγονός που δείχνει πως κάτι δεν πηγαίνει ή δεν πήγαινε καλά μέχρι τώρα, με τη λειτουργία του δήμου στον συγκεκριμένο τομέα.

Ομως, με την έστω καθυστερημένη δράση και την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων, από τους 8 επαγγελματίες που δεν είχαν πληρώσει τα τέλη και τους είχαν επιβληθεί πρόστιμα δύο φορές, σύμφωνα με το νόμο, χθες και προχθές εμφανίστηκαν στην Οικονομική Υπηρεσία και το Ταμείο του Δήμου οι 6, για να πληρώσουν το 30% της συνολικής οφειλής και να ρυθμίσουν την καταβολή του υπόλοιπου ποσού.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το 30% ήταν από 2.800 μέχρι και 8.200 ευρώ, και οι παραβάσεις είχαν καταγραφεί στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στη Νέδοντος, στην Ιατροπούλου, στη Ναυαρίνου και στα "Ουζάκια".

Μιλώντας χθες με τους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Π. Νίκας παραδέχτηκε ότι οι επεμβάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου πρέπει να είναι άμεσες και να εφαρμόζεται ο νόμος, χωρίς κάθε φορά να υπάρχει δική του εντολή. Και διευκρίνισε ότι οι διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών κινδυνεύουν να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος, αν δεν κάνουν τη δουλειά τους.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER