Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 10:41

Υποτροφίες 76.800 ευρώ από το κληροδότημα Λυκούργου Σκιά (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Μια επιταγή 4.800 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 στον καθένα από τους υπότροφους φοιτητές του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά μοίρασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Ο δήμαρχος δήλωσε υπερήφανος διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «από το Δήμο Καλαμάτας έχουμε δώσει σε υποτροφίες, από τα έσοδα του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, 364.800 ευρώ συνολικά από το 2008 και σήμερα δίνουμε 76.800 ευρώ στα παιδιά μας».

Ευχήθηκε έπειτα «ας είναι αιωνία η μνήμη ενός ανθρώπου που γεννήθηκε το 1912 στην Καλαμάτα, εργάστηκε ως δημόσιος υπάλληλος και διετέλεσε Επιθεωρητής Οικονομικών Εφοριών και όλα τα περιουσιακά του στοιχεία τα εκχώρησε στο Δήμο Καλαμάτας, για την υποστήριξη των παιδιών που σπουδάζουν. Εχουμε και τέτοιους καλούς ανθρώπους στην κοινωνία, και ο δήμος μας τον τιμά και μετά θάνατον».

Υποτροφίες δόθηκαν στους: Μιχάλη Στ. Παναγιωτόπουλο, Ευάγγελο Κ. Ηλιόπουλο, Ολυμπία Ευαγγ. Μιχαλοπούλου, Παναγιώτα Μαρία Γ. Γκόνη-Ρήγα, Μαρία Π. Ξενούλη, Ιωάννη Π. Ψυχογιό, Παναγιώτη Ι. Μαυριτσάκη, Παναγιώτη Αν. Ηλιόπουλο, Μαρία Δ. Ζέρβα, Απόστολο Αν. Σπηλιόπουλο, Γεωργία Π. Πλιού, Μυρτώ Παρ. Καρκαλούτσου, Ραφαήλ - Κωνσταντίνο Π. Αλαγά, Νικόλαο Αθ. Μαντά, Παναγιώτη Φ. Παρασκευόπουλο, Ελένη Αννα Διον. Ζυγουράκη και Ναταλία Ι. Φαν Νίκερκ (οι δύο τελευταίες είναι νέες υποτροφίες).

 

Την επιτροπή υποτροφιών του κληροδοτήματος συγκροτούν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.