Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 20:41

Ο Δήμος Ευρώτα προχωρά στην εφαρμογή του νέου σχεδίου διαλογής των απορριμμάτων «πόρτα - πόρτα»

Γράφτηκε από την

Επίσκεψη στην έδρα του Δήμου Ευρώτα, Σκάλα, πραγματοποίησε την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011, ο δήμαρχος Capannori κ. Giorgio Del Chingaro, με σκοπό τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας, στο πλαίσιο σύναψης «Συμφώνου φιλίας», μεταξύ των δύο δήμων.
Υπενθυμίζεται ότι, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Γρυπιώτης είχε επισκεφθεί κατά τον περασμένο Ιούνιο το Δήμο Capannori, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον τρόπο και την εμπειρία της συλλογής των στερεών αποβλήτων «από πόρτα σε πόρτα», το «μοντέλο» δηλαδή και την πρακτική που εφαρμόζεται στην περιοχή, για τη συλλογή των απορριμμάτων.
Το δήμαρχο Capannori υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Ευρώτα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι και οι συνεργάτες αυτών, σε φιλικό κλίμα.
Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Ευρώτα, πρόκειται για μια «καινοτόμο δράση», ένα «ξεκίνημα δύσκολο», που θα δώσει όμως ουσιαστική λύση στο ζήτημα διαλογής των απορριμμάτων και ανακύκλωσής των, ενώ παράλληλα τόνισε ότι, από τις 15 Σεπτεμβρίου, οι πενήντα (50) -τον αριθμό- οικογένειες που θα συμμετάσχουν στο εν λόγω σύστημα, θα ενημερωθούν σχετικά.
Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Ευρώτα είναι ο πρώτος που εφαρμόζει την εν λόγω πρακτική, ενώ στόχο έχει τη διαφοροποιημένη συλλογή των απορριμμάτων, ώστε μέχρι το 2012, να έχει επιτευχθεί η ανακύκλωση του 65% του συνόλου αυτών.
«Απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχουμε, με την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Capannori», δήλωσε τέλος ο κ. Γρυπιώτης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα


NEWSLETTER