Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 21:53

Μείωση εσόδων στο Δήμο Καλαμάτας... λόγω μη πληρωμής λογαριασμών ΔΕΗ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μείωση εσόδων στο Δήμο Καλαμάτας... λόγω μη πληρωμής λογαριασμών ΔΕΗ

Μειωμένα κατά περίπου 155.000 ευρώ ήταν τα έσοδα του Δήμου Καλαμάτας από τα τέλη που εισπράττονται μέσω ΔΕΗ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, τα συνολικά έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2011 από τέλος ακίνητης περιουσίας, φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και δημοτικά τέλη ανέρχονται σε 4.442.763,22 ευρώ, ενώ πέρσι ήταν 4.596.206,08 ευρώ. Στη δημοτική αρχή εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη μείωση οφείλεται στη μη πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ λόγω της οικονομικής κρίσης - οι οποίοι κατ' εκτίμηση για όλη τη χώρα αγγίζουν συνολικά τα 500 εκατ. ευρώ.

Σχόλια  

0 # spyro 30-08-2011 11:25
Και καλά κάνουν,από μία άποψη,οσοι συνδρομητές της ΔΕΗ και δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Είναι απαράδεκτο,ο κυρίως λογαριασμός της ΔΕΗ,σε νοικοκυριό,να είναι με ΦΠΑ,πχ 50-60 ευρώ και οι φόροι υπέρ τρίτων να είναι 60-70 και πλέον ευρώ,εκτινάσσον τας τον λογαριασμό στα ύψη.Ώστε,όση οικονομία και να κάνουν οι καταναλωτές στο ρεύμα,πάλι δυσβάστακτοι να είναι οι λογαριασμοί από τους φόρους υπέρ τρίτων.

Σκεφθείτε δε,ότι αν έχετε μηδενική ή σχεδόν μηδενική κατανάλωση στην ΔΕΗ,πάλι θα πληρώνετε τα υπέρ τρίτων χαράτσια μέσω των λογαριασμών της.

Συγχρόνως,το χαράτσι υπέρ της ΕΡΤ,εξακολουθεί να υφίσταται,καίτο ι αυτή συρρικνώνεται δραστικά,σύμφων α με κυβερνητικές εξαγγελίες,ενώ η ψηφιακή ΕΡΤ,έχει εκχωρηθεί σε ιδιώτες,με την μορφή ΑΕ εταιρείας,ΏΣΤΕ, γιατί εμείς οι πολίτες να πληρώνουμε φόρο ή χαράτσι σε ιδιωτική εταιρεία,των υπηρεσιών της οποίας μάλιστα δεν κάνουμε χρήση ?

Είναι σαν το Σπατόσημο,που το πληρώνει όλη η Ελλάδα,για να κάνει χρήση του αεροδρομίου μια ελάχιστη μειοψηφία.

Έχετε τάχα προσέξει ότι ο λαός,εξακολουθε ί να πληρώνει χαράτσια στο κράτος,αν και δεν τελλεί υπό τον οθωμανικό ζυγό ?

Τώρα δε,με τον φόρο επιτηδεύματος,θ α πληρώνει και κεφαλικό φόρο,για να ασκεί το δικαίωμά του να εργάζεται ! και να βιοπορίζεται,εν ώ συγχρόνως θα εξακολουθεί να επιβαρύνεται ασύμμετρα με φόρο εισοδήματος και άλλους έκτακτους φόρους και εισφορές,υπό το γνωστό καθεστώς εκβίασης που παγίως εφαρμόζει το κράτος,μεσω των εισπρακτικών μηχανισμών - υπηρεσιών του (πχ περαίωση).

Ώστε,εν κατακλείδι,στις καλές εποχές,προ της ύφεσης,το κράτος και οι ποικίλλοι φορείς αυτού συνήθιζαν να ληστεύουν και να υπερ εκμεταλλεύονται τους πολίτες μέσω των διαφόρων λογαριασμών,με πάσης φύσεως χρεώσεις,νομοθε τικά θεσμοθετημένες, οι δε υπόχρεοι,λόγω της καλής ή μέσης οικονομικής τους κατάστασης πλήρωναν αυτές,Σήμερα δε,που τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά,με διαρκή επιδείνωση των δεδομένων,με ευθύνη του ίδιου κράτους,κάθε βαθμού,το τελευταίο εξακολουθεί να απαιτεί την είσπραξη των χαρατσιών του,όπως και πριν,λαμβάνοντα ς μάλιστα πρόσθετα μέτρα πάταξης των κακοπληρωτών πλέον εκ των πολιτών του,από την μάζα των μικρομεσαίων συνδρομητών,οι οποίοι αδυνατούν εκ των πραγμάτων να ανταπεξέλθουν.

Και κάτι ακόμη.

Έχετε προσέξει ότι πληρώνουμε ΦΠΑ επί του φόρου,για τα χαράτσια,στους διάφορους λογαριασμούς ?

Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη,αυτό είναι απολύτως νόμιμο !!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ελληνασ 04-09-2011 18:10
εχεισ απολητο δικιο φιλε μου το ιδιο λεο και εγω
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER