Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 20:24

Μονάδα διαχείρισης 17.000 τόνων σκουπιδιών για τους Δήμους Μεσσήνης και Οιχαλίας

Γράφτηκε από τον
Μονάδα διαχείρισης 17.000 τόνων σκουπιδιών για τους Δήμους Μεσσήνης και Οιχαλίας

 

Το θέμα της διαδημοτικής συνεργασίας για την κατασκευή και λειτουργία μιας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, μεταβατικού χαρακτήρα, για 3 χρόνια, που υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να γίνει διαρκείας, συζητούν απόψε τα Δημοτικά Συμβούλια Μεσσήνης και Οιχαλίας.

Στο κείμενο της προγραμματικής σύμβασης που κατατίθεται στα Δημοτικά Συμβούλια για έγκριση, επισημαίνεται ότι η μονάδα θα είναι δυναμικότητας 17.000 τόνων το χρόνο, από τους οποίους 11.550 από το Δήμο Μεσσήνης και 5.260 τόνους από το Δήμο Οιχαλίας. Αναφέρεται ότι θα προταθούν και θα αξιολογηθούν χώροι - θέσεις και στους δύο δήμους. Ξεκαθαρίζεται πως η εισήγηση της 4μελούς επιτροπής αξιολόγησης των θέσεων αυτών -θα αποτελείται από 2 μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας από κάθε δήμο- «θα εξαντληθεί αποκλειστικά και υποχρεωτικά στην υπόδειξη - εισήγηση της πλέον συμφέρουσας οικονομικής λύσης». 

Για την υλοποίηση της δημιουργίας της μονάδας αναφέρεται ότι «θα υποβληθεί φάκελος με πρόταση χρηματοδότησης στο υπουργείο Περιβάλλοντος, με καταληκτική ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2016. Θα διατεθεί συμπληρωματικά το απαιτούμενο ποσό από την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των δύο δήμων από το υπουργείο Εσωτερικών». Οσον αφορά τη χρονική διάρκεια, καθορίζεται πως «η διάρκεια της σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και λήγει μετά από 3 χρόνια με ρητή συμφωνία παράτασης, κατόπιν σύμφωνων αποφάσεων των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων».

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER