Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 09:54

Για προσωρινή αργία πάει ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

Σε προσωρινή αργία πρόκειται να τεθεί ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, και το Δημοτικό Συμβούλιο θα εκλέξει νέο δήμαρχο, πιθανόν μέσα στο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Σταθόπουλος με το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπεται σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της απιστίας, για την υπόθεση της κάρτας υγείας του ποδοσφαιριστή, ως μέλος παλιότερων διοικήσεων της ΕΠΟ.

Σε δίκη με το ίδιο βούλευμα παραπέμπονται ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, άλλα πέντε μέλη της σημερινής Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, καθώς και πρώην μέλη των Δ.Σ. της. 

Νομικοί σημειώνουν ότι το βούλευμα κρίνεται αμετάκλητο, καθώς δεν έχει δικαίωμα προσφυγής στον Αρειο Πάγο κανείς από τους κακουργηματικά κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, όταν το βούλευμα κοινοποιηθεί με εισαγγελική παραγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αυτή εκδίδει απόφαση προσωρινής αργίας για το δήμαρχο Οιχαλίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίασή του εκλέγει τον αναπληρωτή δημάρχου από την παράταξη της πλειοψηφίας. Αν ο κ. Σταθόπουλος καταδικαστεί τελεσίδικα, εκπίπτει από το αξίωμα του δημάρχου και εκλέγεται νέος δήμαρχος. Αν αθωωθεί, επιστρέφει στη θέση του δημάρχου και θεωρείται ότι η αργία δεν επιβλήθηκε ποτέ.

Ως ενδιαφερόμενοι και επικρατέστεροι διάδοχοι του Αριστείδη Σταθόπουλου φέρονται ο Σπύρος Αδαμόπουλος (μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που παραιτήθηκε για να μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου) και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ηλιόπουλος, ενώ ως αουτσάιντερ ή εναλλακτική επιλογή ακούγεται ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καραμπούλας.

 

Γ.Σ.