Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 11:25

Κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων από κατάστημα στη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από την

Σε κατάστημα στη Ναυαρίνου συνέχισε προχθές το βράδυ ο Δήμος Καλαμάτας τις κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων, για παραβάσεις στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις που αυθαιρετούν, καταλαμβάνοντας χώρο όπου δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ή είναι μεγαλύτερος από αυτόν που τους έχει παραχωρηθεί, θα συνεχιστεί. Σκοπός είναι η προστασία του δημόσιου χώρου, που ανήκει σε όλους τους πολίτες, η εφαρμογή του νόμου και η υπεράσπιση των επιχειρηματιών που εφαρμόζουν το νόμο».

 

Να αναφέρουμε ότι την περασμένη εβδομάδα μετά από μια πρώτη επιχείρηση κατάσχεσης είχαν σπεύσει να πληρώσουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο Δήμο Καλαμάτας οι επαγγελματίες με την παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, για να γλυτώσουν τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων τους από την κατάσχεση. Από τους 8 επαγγελματίες που δεν είχαν πληρώσει τα τέλη και τους είχαν επιβληθεί πρόστιμα δύο φορές, όπως προβλέπει ο νόμος, εμφανίστηκαν στην Οικονομική Υπηρεσία και το Ταμείο του Δήμου οι 6, για να πληρώσουν το 30% της συνολικής οφειλής και να ρυθμίσουν την καταβολή του υπόλοιπου ποσού.