Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 13:24

Επιστολή Κατσίβελα για τα αστυνομικά τμήματα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιστολή Κατσίβελα για τα αστυνομικά τμήματα

 

Απόσυρση του σχεδίου προεδρικού διατάγματος για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για τις επιχειρούμενες αλλαγές ζητά ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, με έγγραφό του το οποίο απευθύνεται προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Τόσκα, τον γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτριο Αναγνωστάκη, τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου Διαμαντή Μητρόπουλο και το διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας Σταύρο Τουφεξή.

Στο έγγραφο σημειώνεται πως η δημοτική αρχή δεν αμφισβητεί τις προθέσεις του υπουργείου, όμως στις τοπικές κοινωνίες υπάρχουν έντονες αντιδράσεις. Τονίζεται ακόμη ότι ο δήμος προτίθεται να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα για να αποφευχθούν συγχωνεύσεις καταργήσεις τμημάτων.

Αναλυτικά ο κ. Κατσίβελας σημειώνει στο έγγραφό του: 

«Μετά τη δημοσίευση του σχεδίου του προεδρικού διατάγματος σε εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Τμημάτων στην επικράτεια οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου μας είναι ανάστατες, διότι δεν έχουν πεισθεί ότι οι επιχειρούμενες αλλαγές διά της καταργήσεως των Α.Τ. Κοπανακίου και Φιλιατρών θα είναι προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών. 

Η δημοτική αρχή δεν αμφισβητεί μεν τις προθέσεις του υπουργείου, πλην όμως στις τοπικές κοινωνίες έχουν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις, έχουν πραγματοποιηθεί συλλαλητήρια και προγραμματίζονται δυναμικότερες κινητοποιήσεις, όπως κλείσιμο δρόμων, καταλήψεις δημόσιων κτηρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ. Επισημαίνεται δε ότι η αντίδραση είναι συλλογική και από αίσθημα ανασφάλειας εμφορούνται τόσο οι περιοχές του δήμου μας, στις οποίες αφορά η προωθούμενη συγχώνευση-κατάργηση, όσο και οι όμορες που διατηρούν τα Αστυνομικά τους Τμήματα, των οποίων όμως πλέον η περιοχή αστυνόμευσης και ευθύνης διευρύνεται σημαντικά με αποτέλεσμα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η αποτελεσματικότητά τους.  

Η δημοτική αρχή μεταφέροντας τις αγωνίες των κατοίκων-δημοτών της και σεβόμενη τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνει αφενός να γίνει απόσυρση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, αφετέρου να πραγματοποιηθούν δημόσιες διαβουλεύσεις με την παρουσία υπηρεσιακών οργάνων, για να υπάρξει διεξοδική ενημέρωση σχετικά με τις επιχειρούμενες αλλαγές. Ο πολίτης θέλει τις αστυνομικές υπηρεσίες δίπλα του, αφού μόνο τότε αισθάνεται ασφαλής και η όποια απομάκρυνση τους δημιουργεί ανασφάλεια και αλυσιδωτές αντιδράσεις. 

Προς αυτή την κατεύθυνση εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος Τριφυλίας επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να εξασφαλίσουμε κτίριο για τη στέγαση του Α.Τ. Φιλιατρών (άλλωστε, το Α.Τ. Κοπανακίου στεγάζεται ήδη σε ιδιόκτητο κτήριο και, ως εκ τούτου, οι λειτουργικές του δαπάνες είναι μειωμένες), ενώ, επιπροσθέτως, δηλώνουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε και λειτουργικά έξοδα των Α.Τ του δήμου μας, προκειμένου να αποτραπεί η συγχώνευση-κατάργησή τους. 

 

Θεωρούμε απαραίτητο, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, που είναι εξαιρετικά ανήσυχοι, να γίνει απόσυρση του σχεδίου του προεδρικού διατάγματος και να αρχίσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις, αφού οι κοινωνίες είναι απροετοίμαστες να δεχθούν μεταβολές στο ισχύον καθεστώς».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER