Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 08:59

Ευθύνες της δημοτικής αρχής για Μέγαρο Χορού βλέπει ο Μάκαρης 

Γράφτηκε από την

Ευθύνες στη δημοτική αρχή και στο δήμαρχο Καλαμάτας για τα τεχνικά προβλήματα του Μεγάρου Χορού που κόστισε 14 εκ. ευρώ, καταλογίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης.

Και ζητεί να πέσει άπλετο φως στο ζήτημα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Χαρακτηριστικά επισημαίνει ότι «ενώ δεν αντιμετώπισαν αποτελεσματικά το σημαντικό αυτό πρόβλημα (της ασφάλειας των μηχανισμών της σκηνής), προσπαθούν να συσκοτίσουν περαιτέρω την κατάσταση, αδυνατώντας να δώσουν λύση». Αναφέρει πως «τα προβλήματα είναι γνωστά τουλάχιστον από το 2013, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου». 

Ο κ. Μάκαρης ενημερώνει ότι «από τις 27/7 έχουμε καταθέσει γραπτή αίτηση προς τη δημοτική αρχή για να μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της εταιρείας ελέγχου και πιστοποίησης TÜV SÜD που επιβεβαιώνει τις κακοτεχνίες και τα προβλήματα ασφάλειας της σκηνής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Δυστυχώς δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή».

Και καλεί τη δημοτική αρχή, για λόγους δημοσίου συμφέροντος: «1) Να δώσει απάντηση στο αίτημά μας και να δημοσιοποιήσει άμεσα το συγκεκριμένο πόρισμα, το οποίο μάλιστα πληρώθηκε με χρήματα των δημοτών. 2) Να δημοσιοποιήσει τον αναλυτικό προϋπολογισμό των έργων αποκατάστασης των κακοτεχνιών και το χρονοδιάγραμμα επιτέλεσης των έργων αυτών, καθώς και τον τρόπο χρηματοδότησής τους, που δεν θα πρέπει να επιβαρύνει άμεσα ή έμμεσα τον καλαματιανό λαό».

Ο κ. Μάκαρης δηλώνει ότι «εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θέτοντας το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να πέσει άπλετο φως στο ζήτημα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος».