Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 17:46

Ενταση και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας 

Γράφτηκε από τον
Ενταση και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας 

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το βράδυ της Τετάρτης, καθώς μετά από 3,5 ώρες συνεδρίασης και ενώ δεν είχε ξεκινήσει η κανονική ροή της συνεδρίασης, αποχώρησαν οι αντιπολιτεύσεις έχοντας έρθει νωρίτερα σε κόντρα με τον πρόεδρο του Σώματος Γιάννη Καλκαβούρα.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ και προτάθηκε να γίνει παρέκκλιση και να συζητηθεί το θέμα για την παρουσίαση του ενεργειακού προγράμματος του δήμου μιας και ήταν εκεί οι μελετητές. Αφού ολοκληρώθηκε αυτό, είπαν να τελειώνουν και με τα δύο εκτός ημερησίας θέματα που είχαν μπει από τον πρόεδρο, με το ένα να αφορά το ζήτημα των Αστυνομικών Τμημάτων. Μέχρι να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι συζητήσεις, η ώρα κόντευε να φτάσει 12 τα μεσάνυχτα.

Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, καθώς είχε περάσει η ώρα, ο πρόεδρος πρότεινε να προχωρήσουν στην συζήτηση των υπόλοιπων θεμάτων χωρίς να αφιερώσουν χρόνο για ερωτήματα και τοποθετήσεις επικεφαλής και συμβούλων, κάτι που γίνεται κάθε φορά στην έναρξη της συνεδρίασης. Πρότεινε δε αυτό να το αποφασίσει το Σώμα. 

Η πρόταση όμως αυτή προκάλεσε την έκρηξη συμβούλων της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για καταστρατήγηση του κανονισμού και της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Πάνω σε αυτό υπήρχαν έντονες αντιπαραθέσεις, με τον πρόεδρο να υποστηρίζει την άποψή του και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να ζητούν επίμονα να έχουν το δικαίωμα των ερωτήσεων.

Νέα ένταση προκάλεσε η απόφαση του προέδρου να δώσει το δικαίωμα να κάνει μόνο από μια ερώτηση ο κάθε σύμβουλος, κάτι το οποίο δε δέχθηκαν, αν και ο δήμαρχος από την πλευρά του ζητούσε από τον πρόεδρο να γίνουν όσες ερωτήσεις θέλουν. Τελικά μέσα σε κλίμα έντονης έντασης και αλληλοκατηγοριών, οι σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων αποχώρησαν, με τον πρόεδρο να σημειώνει πως δεν μπορεί στους διαδρόμους της αίθουσας να του ζητούν να συντομεύει τις διαδικασίες και μέσα στην αίθουσα να έχουν άλλη στάση.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι δεν αποχώρησαν όλοι οι σύμβουλοι, καθώς στην αίθουσα παρέμεινε από την μείζονα αντιπολίτευση ο Δημήτρης Κουτσούλης, που με αυτή του τη στάση φαίνεται να διαχωρίζει και τη θέση του.

Τελικά η συνεδρίαση συνεχίστηκε χωρίς άλλα απρόοπτα και ολοκληρώθηκε μετά από μισή ώρα περίπου.

 Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER