Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 13:29

Κανάκης κατά Καφαντάρη για τη χωματερή στην Πύλο 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κανάκης κατά Καφαντάρη για τη χωματερή στην Πύλο 

«Την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για τις παραλείψεις που εντόπισε η δικαιοσύνη την φέρει ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Πιστεύουμε ότι αν έπρεπε κάποιος να κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν είναι άλλος από τον κ. Καφαντάρη. Πιστεύαμε, μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι ο κ. δήμαρχος θα είχε την ευθιξία να αναλάβει το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί».

Τα παραπάνω σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Κανάκης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Πύλου - Νέστορος, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση από το Αυτόφωρο Τριμελές Καλαμάτας σε βάρος του αρμόδιου για την καθαριότητα αντιδημάρχου Γιάννη Σαρδέλη, για τη φωτιά στη χωματερή στον Αγιο Νικόλαο.

Αναλυτικά, ο Ηλ. Κανάκης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η παράταξή μας, χρόνια τώρα, αγωνίζεται για να αναδειχθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στην Πύλο. Οι αγώνες μας ήταν πολιτικοί και δικαστικοί και μόνο στόχο είχαν την προστασία της υγείας των κατοίκων του δήμου μας, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι τελευταίες δύο αναφορές μας στον αρμόδιο εισαγγελέα είχαν σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί η δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος στον ιερό χώρο της δικαιοσύνης, απολογούμενη για τα έργα της στην περιοχή. Η χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης αποτελεί την ηθική δικαίωση όλων μας και το επιστέγασμα ενός αγώνα που μόνο γνώμονα είχε και έχει το καλό του τόπου μας. Η χθεσινή καταδίκη και η ανάδειξη των ευθυνών της δημοτικής αρχής δικαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο την κριτική που όλα αυτά τα χρόνια ασκούμε. Δικαιώνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τις επισημάνσεις και τις ενστάσεις που έχουμε διατυπώσει, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βεβαίως, δεν επιχαίρουμε για την καταδίκη ενός συναδέλφου αιρετού, του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Σαρδέλη. Θεωρούμε ότι την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για τις παραλείψεις που εντόπισε η δικαιοσύνη την φέρει ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Πιστεύουμε ότι αν έπρεπε κάποιος να κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν είναι άλλος από τον κ. Καφαντάρη. Πιστεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι ο κ. δήμαρχος θα είχε την ευθιξία να αναλάβει το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί. Στο δικό μας αξιακό σύστημα, η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι ζήτημα πρώτιστης σημασίας. Ωστόσο, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, μέχρι σήμερα, δεν είχε την παλικαριά να παραδεχθεί τις ευθύνες του, δεν είχε τη λεβεντιά να αναλάβει το κόστος των επιλογών του, και κρύφτηκε πίσω από τις ευθύνες του αντιδημάρχου του. Ελπίζουμε ότι, έστω με οδυνηρό τρόπο, οι σύμβουλοι του κ. Καφαντάρη, πλέον, έχουν αντιληφθεί ότι είναι πολιτικά ακάλυπτοι.

 

Εμείς, από την πλευρά μας, δηλώνουμε για μια ακόμα φορά, ότι θα αγωνιστούμε με όλους τους τρόπους και όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και το περιβάλλον της περιοχής μας. Οι εποχές που η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος κ. Καφαντάρης ήταν στο απυρόβλητο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ηρθε η ώρα η δημοτική αρχή να λογοδοτήσει στους δημότες του δήμου μας, έφτασε η στιγμή να απολογηθεί για τα πολιτικά εγκλήματα που έχει διαπράξει στην περιοχή μας».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER