Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 18:56

Στοιχεία για το Μέγαρο στην αντιπολίτευση δίνει ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
Στοιχεία για το Μέγαρο στην αντιπολίτευση δίνει ο Νίκας

Οδηγίες για να δοθούν όλα τα στοιχεία για το κατασκευαστικό μέρος του Μεγάρου Χορού, έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, στους αρμόδιους αντιδημάρχους και το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών. Επιχειρεί έτσι να περάσει στην αντεπίθεση μετά τις επικρίσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη, αλλά και να υποβαθμίσει το θέμα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μαν. Μάκαρης είχε καταλογίσει ευθύνες στη δημοτική αρχή και στο δήμαρχο Καλαμάτας για τα τεχνικά προβλήματα του Μεγάρου Χορού που κόστισε 14 εκ. ευρώ. Και είχε τονίσει πως θα θέσει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να πέσει άπλετο φως στο ζήτημα του Μεγάρου Χορού.

Ο κ. Νίκας δεν κάνει λόγο για Δημοτικό Συμβούλιο και οι οδηγίες του είναι για στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως θα ζητηθούν από δημοτικούς συμβούλους ή πολίτες. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «έδωσε οδηγία να δοθεί κάθε εξήγηση που απαιτείται, για αυτό το πολύπλοκο από τεχνική άποψη έργο».

Ο κ. Μάκαρης έχει καλέσει τη δημοτική αρχή, για λόγους δημοσίου συμφέροντος: «1) Να δώσει απάντηση στο αίτημά μας (είναι από 27/7) και να δημοσιοποιήσει άμεσα το πόρισμα της εταιρείας έλεγχου και πιστοποίησης TÜV SÜD που επιβεβαιώνει τις κακοτεχνίες και τα προβλήματα ασφάλειας της σκηνής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και το οποίο μάλιστα πληρώθηκε με χρήματα των δημοτών. 2) Να δημοσιοποιήσει τον αναλυτικό προϋπολογισμό των έργων αποκατάστασης των κακοτεχνιών και το χρονοδιάγραμμα επιτέλεσης των έργων αυτών, καθώς και τον τρόπο χρηματοδότησής τους, που δεν θα πρέπει να επιβαρύνει άμεσα ή έμμεσα τον καλαματιανό λαό».

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα σε διαδοχικές συσκέψεις στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, υπό την προεδρία του δημάρχου, για τα προβλήματα τα οποία έχουν ανακύψει στην κατασκευή του Μεγάρου Χορού, κυρίως ηλεκτρομηχανολογικής φύσεως, σε ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά σχεδόν σε ποσοστό 97%, ανακοινώθηκε ότι «από το δήμο θα ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία αποκατάστασης: 1) Αμεση απάντηση στην τελευταία επιστολή του αναδόχου (κοινοπραξία ΜΕΛΚΑ). 2) Αμεση ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την καταγραφή και κοστολόγηση των απαραίτητων παρεμβάσεων στα τεχνικά της σκηνής, ώστε να εξαλειφθούν οι παρατηρήσεις της Tüv Süd. 3) Θα εφαρμοσθούν οι διατάξεις του άρθρου 60 του νόμου 3669/2008, αφού προηγηθεί η αποστολή στον ανάδοχο ειδικής διαταγής».

Στη χθεσινή ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι «έχει δοθεί προθεσμία αποπεράτωσής του από τη Διαχειριστική Αρχή μέχρι το Μάρτιο του 2017».

Γ.Σ.


NEWSLETTER