Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 08:34

25 εκ. για αντιπλημμυρικά έργα ζητεί ο Δήμος Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
25 εκ. για αντιπλημμυρικά έργα ζητεί ο Δήμος Καλαμάτας 

Εκεί που ο Δήμος Καλαμάτας έδειχνε αδιαφορία για την υλοποίηση σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων, μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές της περασμένης Τετάρτης, παρουσίασε χθες πρόταση με 8 έργα, ώριμα μελετητικά, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ.

Η πρόταση αυτή, όπως ανακοινώθηκε, «προσδιορίστηκε σε συσκέψεις, πρώτα στη ΔΕΥΑΚ και μετά στο δήμο, για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, με σκοπό την προστασία κυρίως του αστικού χώρου και πάντα στην κατεύθυνση αντιμετώπισης συνήθων καιρικών φαινομένων». Διευκρινίζεται πως «σε αυτόν τον ενδεικτικό προϋπολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται αντιπλημμυρικά έργα που αποτελούν, από το νόμο, ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως -ως παράδειγμα- η προστασία από τους ποταμούς Πάμισο και Αρι, καθώς και ο καθαρισμός των καναλιών και ο εκσυγχρονισμός των φραγμάτων και αντλιοστασίων του ΓΟΕΒ».
Τα προτεινόμενα έργα, μεταξύ άλλων, είναι: 

1) Αγωγός από Ευριπίδου μέχρι Ηρώων, έργο ώριμο μελετητικά.2) Αγωγός στην οδό Σπάρτης, από Καλλιάνη μέχρι Νέδοντα, έργο ώριμο μελετητικά.

3) Αγωγός στη Λαγκάδα - οδό Βαγγέλη Δράκου, έργο ώριμο μελετητικά. 

4) Παρέμβαση στο Νέδοντα, έργο ώριμο μελετητικά. 

5) Αγωγός στην περιοχή Αγία Σωτήρα - Φραγκοπήγαδο, έργο σχετικά ώριμο μελετητικά. 

6) Αγωγός από Νοσοκομείο μέχρι κόμβο Ζαφείρη, έργο ώριμο μελετητικά. 

7)  Αγωγός στη Νέα Είσοδο - β΄ φάση, έργο ώριμο μελετητικά. 8) Ρέμα Καραμπογιάς (βόρεια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ), έργο ώριμο μελετητικά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER