Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 20:16

Νέες υδραυλικές μελέτες και περισσότερους αποδέκτες ομβρίων στον περιφερειακό ζητάει ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Νέες υδραυλικές μελέτες και περισσότερους αποδέκτες ομβρίων στον περιφερειακό ζητάει ο Δήμος Καλαμάτας

 

«Οι αποδέκτες των ομβρίων του αυτοκινητόδρομου, ιδιαίτερα σε συνθήκες καταιγίδας, αδυνατούν να διαχειριστούν τους όγκους νερού που προέρχονται από αυτόν, με αποτέλεσμα ζημιές σε καλλιέργειες και στον αστικό χώρο».

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας και αναφέρεται ότι «οι περιπτώσεις στο Πήδημα, αλλά και στην Καλαμάτα (Λαγκάδα, Καραμπογιάς, Καλαμίτσι) το αποδεικνύουν».

Ο δήμος παρατηρεί ότι για το λόγο αυτό είναι αναγκαίος ο έλεγχος των υδραυλικών μελετών του αυτοκινητόδρομου, από την περιοχή του Αγίου Φλώρου μέχρι την απόληξή του στα Γιαννιτσάνικα, μετά τις καταστροφές από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου. Επίσης, γίνεται γνωστό ότι από το δήμο θα υπάρξει πρόταση, την προσεχή Τετάρτη, στο υπουργείο Εσωτερικών, για επανέλεγχο των υδραυλικών μελετών και κατασκευών του αυτοκινητόδρομου και για εναλλακτικές λύσεις, ώστε να αμβλύνονται τα προβλήματα σε περίπτωση καταιγίδας, π.χ. αγωγός ομβρίων στην οδό Σπάρτης μέχρι Νέδοντα, προκειμένου να μην διοχετεύονται όλα τα νερά στο χείμαρρο Καλαμίτσι κ.λπ.


NEWSLETTER