Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 22:43

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των σεισμών του 1986 στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των σεισμών του 1986 στην Καλαμάτα (βίντεο)

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των καταστροφικών σεισμών του Σεπτεμβρίου 1986, πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας, στο μνημείο που έχει στηθεί Νέδοντος και Κροντήρη.

Αρχικά τελέστηκε τρισάγιο από τον αρχιμανδρίτη - πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μεσσηνίας Θεόκλητο Λαμπρινάκο.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας είπε ότι σκοπός της τελετής είναι «να θυμόμαστε τα σκληρά γεγονότα, τα οποία συνέβησαν πριν 30 χρόνια, όταν η πόλη σχεδόν είχε καταστραφεί. Πρέπει να θυμόμαστε τους νεκρούς μας, πάνω από 20, τους πολλούς τραυματίες, τους διασώστες, όλες τις υπηρεσίες που βοήθησαν ώστε να σωθούν άνθρωποι, όσους σημαδεύτηκε η ζωή τους από τα γεγονότα». Επεσήμανε ότι μετά τους σεισμούς της 13ης και της 15ης Σεπτεμβρίου 1986 «υπήρξε ενότητα, στήριξη από τις κυβερνήσεις», με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το Ιστορικό Κέντρο και τα μνημειακά κτίσματα της Καλαμάτας. Παρατήρησε ότι «ο σεισμός θα ξανάρθει» και σημείωσε πως «πρέπει να οργανωνόμαστε, να αντιδρούμε με σύνεση και με συνεννόηση, σε μία πόλη που έχει πλέον 25.000 κτήρια, πολύ περισσότερα απ' όσα είχε το 1986, είναι όμως καλύτερα θωρακισμένη».

Ο δήμαρχος εναπόθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια στο μνημείο, ενώ λουλούδια άφησαν κι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για την αντισεισμική θωράκιση της Καλαμάτας οι επικεφαλής των μειοψηφιών Μαν. Μάκαρης, Θεόδ. Μπρεδήμας και Μιχ. Αντωνόπουλος, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Ν. Πατσαρίνος.


NEWSLETTER