Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 16:34

Επιχειρούν αντιμετώπιση της αφισορύπανσης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Επιχειρούν αντιμετώπιση της αφισορύπανσης στην Καλαμάτα

Την αντιμετώπιση της αφισορύπανσης επιδιώκει ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συμπλήρωση του άρθρου 24 του κανονισμού καθαριότητας που αναμένεται να εγκριθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι αφίσες και άλλα ενημερωτικά ή έντυπα προβολής επιτρέπονται μόνο στις 6 πινακίδες πληροφόρησης που έχει τοποθετήσει ο δήμος σε διάφορα σημεία της πόλης. Στο επόμενο διάστημα πρόκειται να τοποθετηθούν και άλλες τέτοιες πινακίδες σε κεντρικά σημεία της Καλαμάτας, καθώς και σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο είναι από 70 έως 500 ευρώ, «ανάλογα με το μέγεθος της ρύπανσης και την κατά την κρίση της Δημοτικής Αστυνομίας».

Στην εισήγηση επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη συμπλήρωση

«έχει σκοπό τη θέσπιση κανόνων σε ό,τι αφορά τη χρήση των πινακίδων πληροφόρησης του Δήμου Καλαμάτας από φορείς, κόμματα, μουσικούς συλλόγους, θεατρικά σχήματα, γραφεία τελετών κ.λπ. για την προβολή τους». Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα της παράνομης επικόλλησης αφισών σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και των δημοτικών ενοτήτων και κοινοτήτων, επιφέρει σημαντική αισθητική και οπτική ρύπανση και το κυριότερο εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων».


NEWSLETTER