Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 09:14

Χοντραίνουν οι μεταπλημμυρικές κόντρες:«Καρφώνουν» το Νίκα για ρουσφέτι Κουρουμπλή

Γράφτηκε από την
Χοντραίνουν οι μεταπλημμυρικές κόντρες:«Καρφώνουν» το Νίκα για ρουσφέτι Κουρουμπλή

Ενώπιον σοβαρής πολιτικής κατηγορίας θέτει το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Τον κατηγορεί ότι -παρ’ ότι νεοδημοκράτης- «προσχώρησε σε θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν ως συνέχεια "εξυπηρέτησης" που έγινε εσχάτως σε στενή συγγενή του».

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η συγγενής του αυτή με ΦΕΚ τοποθετήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 2015 επιστημονική συνεργάτιδα του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή, ενώ πληροφορίες λένε ότι ήδη οδεύει προς κατάληψη θέσης στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης χάρη στην καλή σχέση που έχει επιμελώς κτίσει ο δήμαρχος με την κυβέρνηση». Το δημοσίευμα πηγαίνει την υπόθεση ένα βήμα παραπέρα εμπλέκοντας και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι «η συμπόρευση του κ. Νίκα με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έκπληξη και απασχολεί έντονα τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος φέρεται να είναι σφόδρα ενοχλημένος. Ο κ. Νίκας υπήρξε ένας από τους 50 υπογράφοντες τη δήλωση στήριξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη».

Το όλο θέμα προέκυψε από τα εσωκομματικά μαχαιρώματα που εκδηλώθηκαν πάνω στις λάσπες της μεγάλης πλημμύρας μεταξύ Νίκα και Σαμαρά για τον καταμερισμό ευθυνών μεταξύ τους. Και ενώ η πόλη καθαρίζει σιγά-σιγά από τις λάσπες, οι γνωστές κόντρες του δημάρχου και του πρώην πρωθυπουργού που τον έχρισε υποψήφιο της Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, μεταφράζονται σε ανοιχτή πολιτική ρήξη με απρόβλεπτα για τη Ν.Δ. αποτελέσματα και με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει από το κάδρο των ευθυνών.

 

Η απάντηση του δημάρχου

Αργά το βράδυ σε επικοινωνία με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, για το θέμα αυτό μας δήλωσε: «Παρότι η οικογενειακή ευθύνη και οι συνέπειές της μόνο στις κοινωνίες του ολοκληρωτισμού συναντιόνται, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι: Το συγγενικό μου πρόσωπο το οποίο αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι τακτική υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών πάνω από 10 χρόνια. Κλήθηκε για συγκεκριμένη εργασία νομοτεχνικού περιεχομένου και εδώ και καιρό δεν υπηρετεί στη συγκεκριμένη θέση.

Θεωρώ ότι έπαινος ταιριάζει στον υπουργό Εσωτερικών που χρησιμοποιεί υπαλλήλους από το υπουργείο, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς να επιβαρύνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό. Γι’ αυτή την εργασία της δεν έλαβε τίποτα παραπάνω, πέρα από το μισθό της».


NEWSLETTER