Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 09:18

Ακυρώθηκε η απόφαση απαγόρευσης των σκύλων στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ακυρώθηκε η απόφαση απαγόρευσης των σκύλων στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Ακυρώθηκε τελικά η απόφαση της απαγόρευσης της βόλτας ζώων συντροφιάς στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, ύστερα από την προσφυγή 8 πολιτών της Καλαμάτας στη Δικαιοσύνη, κατά του Δήμου Καλαμάτας. 

Η ομάδα των φιλόζωων αναφέρει συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωσή της: «Σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2016, πήραμε στα χέρια μας την απόφαση της Β' Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν 3463/2006, με αριθμ. πρωτ. 78/20-9-16, η οποία μας δικαιώνει ως προς την προσφυγή μας, κατά του Δήμου Καλαμάτας, σχετικά με την απαγόρευση διέλευσης των συνοδών ζώων συντροφιάς από το Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας. Είναι μια απόφαση που βάζει τέλος στην πολύμηνη αυθαιρεσία του Δήμου Καλαμάτας να απαγορεύει την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και ζώων συντροφιάς στους δημόσιους χώρους, με εξαίρεση αυτούς που ορίζει ο νομοθέτης. Συγχρόνως αποτελεί δεδικασμένο και για όποιον πολίτη οιουδήποτε δήμου της επικράτειας, εάν διαπιστώσει καταπάτηση δικαιωμάτων των ζώων και θελήσει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, μπορεί να κάνει χρήση αυτής.

Ως δημότες πρώτα και μετά ως φιλόζωοι, αντιλαμβανόμαστε την δεινή θέση που βρίσκεται ο δήμαρχος Καλαμάτας, αφού φέρει συλλογικά την ευθύνη και αφού θα πρέπει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, όπως ρητά αναφέρει ο Ν3463/2006, και από την άλλη μεριά χαιρόμαστε γιατί με την ανωτέρω απόφαση, μπαίνει οριστικά τέλος στις οποιεσδήποτε ζωοφοβικές αντιλήψεις που καιρό τώρα καλλιεργούνται εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας και που έχουν σαν αποτέλεσμα τον διχασμό των δημοτών. Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι οι νόμοι είναι για όλους τους πολίτες, αδιακρίτως αξιώματος που κατέχουν. Ως φιλόζωοι προτείνουμε αυτή η απόφαση να σταθεί ως αφορμή ώστε να ξεκινήσουν προγράμματα επιμορφωτικά γύρω από τα φιλοζωικά θέματα. Πιστεύουμε ότι μια κοινωνία που απαγορεύει, είναι μια κοινωνία χωρίς ορίζοντες. Εμείς ως φιλόζωοι είμαστε παρόντες και διαθέσιμοι εθελοντικά να συνεργαστούμε με τον Δήμο Καλαμάτας σε οποιαδήποτε ενέργεια έχει σκοπό την προώθηση του Φιλοζωικού Κινήματος και πάντα στο πνεύμα του νόμου». 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER