Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 22:24

Με δημοτικά μέσα η αποκατάσταση αγροτικών δρόμων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Με δικά του μέσα ξεκινά ο Δήμος Τριφυλίας την αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου που καταστράφηκε από την πρόσφατη θεομηνία, καθώς όπως σημειώνει ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, σε λίγες ημέρες ξεκινά η ελαιοσυγκομιδή.

«Ο δήμος θα είναι αρωγός στους αγρότες με ότι μέσο έχει, ώστε να μπορέσουν να πάρουν την συγκομιδή τους» σημειώνει ο κ. Κατσίβελας, και καταλογίζει στην κυβέρνηση καθυστέρηση, λέγοντας πως οι αγωνίες των πολιτών δεν φτάνουν στο κέντρο.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν ο δήμαρχος επισήμανε:
«Ελάχιστες ημέρες έχουν απομείνει μέχρι να αρχίσει η ελαιοσυγκομιδή στο Δήμο Τριφυλίας, που ειρήσθω εν παρόδω είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ελαιόλαδου σε όλη την  Ελλάδα με παραγωγή λαδιού που ξεπερνάει το 16% της πανελλήνιας παραγωγής. Φαίνεται ότι αυτές οι φωνές και οι αγωνίες της κοινωνίας δεν φτάνουν στο κέντρο, δεν φτάνουν στην Αθήνα. Εμείς κάναμε αίτημα επίσημο και ζητάμε μια οικονομική ενίσχυση για τις πληγές οι οποίες έχουν γίνει, αλλά φαίνεται ότι ο χρόνος δεν μετράει για κάποιους. Παρ' όλα αυτά θέλω να γνωρίζουν οι αγρότες στο Δήμο Τριφυλίας πως με ό,τι μέσα υπάρχουν και με ό,τι οικονομικές δυνατότητες έχει ο δήμος, θα εξαντλήσει και την τελευταία δυνατότητα ώστε να μπορέσει να γίνει αρωγός όσον αφορά την αγροτική οδοποιία.
Εύχομαι κάποια στιγμή το κράτος να ξυπνήσει, γιατί ξυπνάει μόνο όταν είναι να εισπράξει, αλλά όταν είναι να έρθει συμπαραστάτης, τότε οι χρόνοι είναι αντίθετοι. Ο Δήμος Τριφυλίας με ό,τι δυνατότητες έχει θα προσπαθήσει να γίνει αρωγός σε όλους τους αγρότες μας, ώστε να μπορέσουμε και φέτος να κάνουμε την ελαιοσυγκομιδή όσο το δυνατόν απρόσκοπτα».

Κ.Μπ.