Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 18:34

Εγκριση μελέτης για το Νέδοντα ζητεί η ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από την

Την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης για τα επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα στο Νέδοντα, με τη βελτίωση της διευθετημένης κοίτης, ζητεί και πάλι η ΔΕΥΑΚ. Μελέτη που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2011, όπως τονίστηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστικά σε χθεσινή ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι η ΔΕΥΑΚ ζήτησε την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης για το συγκεκριμένο έργο «στις 26 Απριλίου του 2011, από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η ΔΕΥΑΚ επανήλθε επί του θέματος με άλλα 4 έγγραφά της, τα έτη 2011, 2013 και 2014».

Επισημαίνεται πως «στο 6ο κατά σειράν έγγραφο της Επιχείρησης για το θέμα αυτό, σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2016, (χθες), το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Καμβυσίδης, αναφέρονται τα εξής προς τη Διεύθυνση ΠΕΧΩ Περιφέρειας Πελοποννήσου: "Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών εγγράφων και επειδή τα έργα στον ποταμό Νέδοντα είναι πρώτης προτεραιότητας για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Καλαμάτας, θα θέλαμε να μας γνωρίσετε εάν χρειάζεστε επιπλέον στοιχεία για την έγκριση της μελέτης"».